Şifalı ve Faydalı Bitkiler? Şifalı Bitkiler Ne İşe Yarar? Şifalı Bitkilerin Yararı?

Birçok uzun ömürlü bitki çok fazla maliyet gereksinimi duyulmadan uzun seneler boyunca gelir imkanı sağlarken insanlar içinde yararlı olabilmektedir.

Şifalı ve Faydalı Bitkiler? Şifalı Bitkiler Ne İşe Yarar? Şifalı Bitkilerin Yararı?

Şifalı bitkiler kullanım alanları ve bölümleri önemli akademik ve özel kaynaklar taranarak tespit edilmiştir. Halk ve oldukça fazla tanınmış olan halk hekimleri ile fitoterapistlerin kullanım alanları belirtilmiştir. Ölçüler, ekseriyetle beraber kullanımlık ölçüler olmaktadır. Gereksinime göre oranlar korunarak arttırılabilmektedir. Demlemeler genel olarak kuru bitki esas alınarak gerçekleştirilmelidir. Farklı demlemeler genel olarak kuru bitkiler esas alınarak tamamlanmalıdır. İmkan halinde sağlık sorunları yaşayanlar doktora gitmelidir. Şifalı bitkiler, imkansızlık ve zaruriyet halinde kullanımı gerçekleştirilmelidir. Anlaşılmayan ve merak edilen konularda tenkit ve eleştiriler için daha fazla detaylandırmalar analizler gerçekleştirilebilmektedir.

Şifalı Bitkilerin Yetiştirilmesi

Ülkemiz ve dünya genelinde sıklıkla doğadan toplamak sureti ile sektöründe tüketimi olmak üzere ithalatı ve ihracatı gerçekleştirilmektedir. Bu durum genel olarak bu alanda hizmetlerini devam ettiren firmalar tarafından tamamlanmaktadır. Daha iyi bir tedbir olarak şifalı bitkilerin yetiştirilmesi çiftçilerimize tavsiye edilmeli, yeni bir gelir kapısı olarak projelendirilmelidir. Bu konu ile ilgili gerekli olması dahilinde daire başkanlığı kurulmalıdır. Birçok uzun ömürlü bitki çok fazla maliyet gereksinimi duyulmadan uzun seneler boyunca gelir imkanı sağlarken, insanlar içinde yararlı olabilmektedir. Bu durumda ürün elde ederek ithalat ve ihracata yönelinmeli ve yeni gelir olanakları devletimize ve çiftçilerimize kazandırılabilmektedir. Her çiftçi arazisinin bir bölümünü mutlaka şifalı bitkilere ayırmalıdır. Az bir alanda kurutmalık ve depolama imkanı mutlaka bulunulan atmosferde müsaittir. Tohumla, çelikle, daldırma ve kökten ayırma imkanı sayesinde üretim olanakları mümkündür. Aynı zamanda damlama sulama olmak üzere susuz olanaklarla yetiştirmekte mümkündür.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar