Guatr Hangi Bölüm Bakar? Troide Hangi Doktor Bakar?
Guatr hastalığı yaygın bir şekilde ve özellikle de genetik olarak görülür. Guatr hangi bölüm bakar diye soran kişiler için genel cerrahi bölümüne gidilmesi gerektiği belirtilmektedir. Bu hastalık için mutlaka bir teşhis ve tedavi yöntemi şarttır. Gerekli olan tetkikler yerine getirildiği zaman direkt olarak tedavi başlatılması gerekir.
Guatr Belirtileri
Yetersiz hormon salgılanması nedeniyle meydana gelen guatr hastalığının önceden teşhis edilmesi ve büyümeden kontrol altına alınması son derece büyük bir önem taşır. Guatr belirtileri hakkında bilgi sahibi olmak bu noktada çok önemli olacaktır ve genel olarak ailesinde guatr hastalığı olan kişilerin çok dikkat etmesi gerekir. Bu aşamada guatr belirtilerinden şu şekilde söz etmek gerekli olacaktır.
- Yutkunmakta güçlük çekme
- Ses kısıklığı
- Öksürük
- Boğazda baskı hissi
- Nefes darlığı
- Boyun bölgesinde yumru ya da şişlik oluşması
- Çarpıntı
- Saç dökülmesi
- Sinirlilik
- Kusma
- İshal
- Halsizlik
- Ciltte kuruluk
Guatr hastalığı çok çeşitli yönleri olan bir hastalıktır. Tiroid hormonunun olması gerekenden az ya da fazla salgılanması nedeniyle meydana gelir. Bu sebepten dolayı da farklı çeşitleri vardır. Yukarıda yer alan belirtiler bu hormonun az ya da çok salgılanması durumunda meydana gelen belirtilerdir.
Guatr Nasıl Tedavi Edilir?
Guatr hastalığının iyileşmesi için kullanılan bir takım yöntemler vardır. Bu noktada guatr nasıl tedavi edilir hususunda guatr hastalarının bir takım soruları vardır. İlaç ya da ameliyat veya da gerekirse radyoaktif iyot yüklemesi gibi bir takım yöntemlerle bu hastalığın ortadan kaldırılması mümkün olacaktır. Ancak burada yer alan bilgiler tamamen genel durumları kapsar. Herkesin bünyesi farklıdır ve bir doktora başvurmadan kesinlikle kesin bir kanıya varmak mümkün değildir. Bu sebepten dolayı da doktor kontrolü şarttır.
Unutmayın, bu sadece genel bir bilgilendirme ve bacak ağrısının nedenini belirlemek ve tedavi etmek için doğru uzmana başvurmanız önemlidir. Her durum bireyseldir ve doktorunuza danışmanız en doğru adım olacaktır.