Romatizmaya Hangi Bölüm Bakar? Romatizmaya Hangi Doktor Bakar?

Romatizma genellikle ileri yaşlarda görülmekle birlikte hemen her yaş kadın-erkek ve çocuk bireyde görülebilen hastalıkların arasında yer almaktadır

Romatizmaya Hangi Bölüm Bakar? Romatizmaya Hangi Doktor Bakar?

Romatizma, genellikle ileri yaşlarda görülmekle birlikte hemen her yaş kadın-erkek ve çocuk bireyde görülebilen hastalıkların arasında yer almaktadır. Bağ dokusu, eklem, kemik ve kaslarda meydana gelen şişkinlik hali romatizmal sorunları açığa çıkarmaya neden olur. Romatizması olan hastaların da ne yazık ki hareketleri kısıtlanmaktadır. Romatizmanın altında yatan sebeplerden biri eklemin aşırı şekilde yıpranmasından kaynaklı olarak görülebiliyor. Aynı zamanda aşırı derecede alınan kilolar, spor yaralanmaları ve çeşitli travmalar sonucunda romatizma açığa çıkabiliyor. Romatizmaya hangi bölüm bakar sorusu da bu tip sorunları yaşayan hastaların mutlaka bilmesi gereken konuların başında yer almaktadır. Romatizma için hangi bölüme gidilmeli diyorsanız ramotoloji bölümüne gidilmesi gerekir.

Romatizmaya Dahiliye Bakar Mı?

Romatizma kişilerde hareket kısıtlaması gibi çeşitli sorunları tetiklemeye neden oluyor. Hal böyle olunca da kişinin yaşam standardı daha da aşağıya düşebiliyor. Böyle bir durum oluşmaması için romatizma ile ilgili yaşanılan sıkıntı durumlarında uzman doktora mutlaka gidilmesi gerekmektedir. Romatizmaya dahiliye bakar mı diye inceleme yapıldığı zaman dahiliye uzmanı tarafından gerekli incelemelerin yapılacak olduğunu söylemek gerekir. Yetişkinlerde değil de çocuklarda  romatizmal vakaların görülmesi  halinde nefroloji ve İmmonoloji bakacaktır. Romatizmaya hangi doktor bakar öğrendikten sonra bir an önce kontrollerin yapılmasını sağlamalısınız.

Romatizma Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Romatizmada halk arasında görülen sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabi ki bu tip sorunları yaşayanlar açısından önem arz eden konulardan biri de romatizma olup olmadığının anlaşılması olacaktır. Romatizma olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusuna geldiğimiz zaman bazı belirtiler ön plana çıkabiliyor. Romatizma ile ilgili belirtiler nelerdir diye bakıldığı zaman;

 

  • Eklem ya da kas ağrıların hissedilmesi
  • Şişkinlik durumu
  • Hareket kısıtlanması
  • Ateş hali

 

Romatizma belirtileri arasında yer alır.  Eğer ki romatizma ile ilgili belirtileri fark ediyorsanız bir an önce ortopedi doktoruna görünmelisiniz.

Unutmayın ki bu yazımız genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi bir tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaştığınızda, bir sağlık uzmanına danışmanız önemlidir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar