Köy Tarhanası Nasıl Yapılır? Köy Tarhanası Malzemeleri?

Köy tarhanası nasıl yapılır Köy tarhanası yapmak zor mudur ya da evde köy tarhanası yapmak mümkün olabilir mi gibilerinden pek çok soru ile karşı karşıya kalmaktayız.

Köy Tarhanası Nasıl Yapılır? Köy Tarhanası Malzemeleri?

Köy tarhanası nasıl yapılır? Köy tarhanası yapmak zor mudur ya da evde köy tarhanası yapmak mümkün olabilir mi gibilerinden pek çok soru ile karşı karşıya kalmaktayız. Eğer ki siz de yöresel lezzetleri evinize taşımak ve tarhananızı dışarıdan almak yerine Kendi kendinize evinizde sağlıklı bir şekilde yapıp En azından içerisinde ne olduğunu bilmek gibi son derece haklı bir istek içerisindeyseniz köy tarhanası nasıl yapılır konusu ilginizi çekecektir.

Köy tarhanası yapmak için çok farklı çeşitli malzemelere ihtiyacınız olacak ve bir takım sebzeleri bu tarhananın içerisine koyarak son derece faydalı bir çorba haline getirebilirsiniz. Bu durumda sebzelerin de hangi oranlarda konulacağına ve daha farklı neler konulabilecek konusuna da hâkim olmanız gerekiyor. Kısaca mantıken bir açıklama yapmak gerekirse köy tarhanası genel olarak sebzelerden ve bir takım süt ürünlerinden oluşmaktadır diyebiliriz. Bu ürünleri bir araya getirerek ve gerekli olan işlemlerden geçirdikten sonra belli bir süre bekleterek köy tarhanası yapmış oluyorsunuz.

Evde Köy Tarhanası Nasıl Yapılır? Malzemeler Nelerdir?

Evde köy tarhanası nasıl yapılır malzemeler nelerdir diye soracak olursanız sizlere aşağıdaki malzemelerden söz etmemiz gerekecek;

  • Bir kilogram salçalık kırmızıbiber
  • 2 kilogram yoğurt ( Evde yapılmış organik bir yoğurt olması tercih edilir)
  • 2 kilogram domates
  • Yarım kilogram sivri biber
  • Bir kilo kuru soğan
  • 4-5 kilogram un
  • 2 yemek kaşığı boy otu
  • 1 adet büyük boy ayva
  • 1 su bardağı kuru nane
  • Köy Tarhanası Yapılışı

Köy tarhanası yapılışı için söz konusu olan bütün malzemelerin hazır bir hale getirilmesi gerekiyor. Domates, kuru soğan, sivri biber, kırmızıbiber gibi malzemeler tek tek küçük küçük doğranır ve içi çukur olan derin bir kaba alınır. Tabii ki bu malzemelerin son derece steril bir şekilde bu kaba alınması da son derece büyük bir önem taşır. Yukarıda saymış olduğumuz diğer malzemelerin de bu noktada yine bu derin kabın içerisine konulması gerekli oluyor. Yoğurt, kuru nane, boy otu, tuz ve maya gibi şeyler içerisinde konularak daha sonra bir adet ayvada rendelenerek bu karışıma da ilave edilir. Bütün bunlar bir araya getirilip karıştırıldıktan sonra iyice mayalanması beklenir ve bir hamur haline getirilir. Toz halinde bir tarhana yapılmak isteniyorsa da kurutulmuş tarhana yapılır ve bunun için fırın varsa fırında kurutulabilir. Köy tarhanası genel olarak damlarda ya da bahçelerde kurumaya bırakılır. Ancak evin içerisinde şartlar o kadar geniş kapsamlı olmadığı için fırında kurumaya almak daha mantıklı olacaktır fakat bunun için mümkünse balkon da tercih edilebilir. Daha sonra bu tarhanalar bir çuvalın içerisine doldurulabilir ya da temiz bir bezin arasına konulabilir. Serin ve kuru bir yerde saklanması çok önemli olan bu tarhanalar bütün bir kış son derece lezzetli bir çorbaya dönüşebilir.

Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?

Gelelim tarhana çorbası nasıl yapılır sorusunun cevabına... Eğer ki tarhana çorbası yapmak istiyorsanız ilk önce elinizdeki tarhanayı bir kabın içerisine koyun. Daha sonra tencerenin içerisine bir miktar yağ koyduktan sonra birazcık sarımsak doğrayıp tencerenin dibine koyabilirsiniz. Bir yandan da kaynamakta olan suyu unutmayın ve bir kaba koymuş olduğumuz tarhanaları sarımsak hafif kızardıktan sonra ilave edin ve bir yandan suyu bir yandan tarhanayı dökerek karıştırın. Bu şekilde karıştırmak tarhananın topaklanmamasını sağlayacaktır ve daha sonra dilerseniz içerisine domates de rendeleyerek ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar