Tursunun İcine Ne Konulur? Lahana Turşusu Kaç Günde Olur?
Turşunun içine ne konulur? turşu, her sofranın vazgeçilmezi olan ve zevkle yenilen bir meze çeşididir. Pek çok sebze ve meyve ile hazırlanabilen turşu, aynı zamanda çok sağlıklıdır. Ev yapımı turşu hazırlamak isteyenler için merak edilen konulardan biri de turşunun içine ne konulur? Sizler için bu soruyu oldukça detaylı ve anlaşılır bir şekilde sıraladık. Sizler de evlerinizde sağlıklı ve lezzetli turşular yapmak istiyorsanız eğer yazımızın devamını okuyabilirsiniz.
Turşu Yapımında Kullanılacak Sebzeler ve Meyveler
Turşu yapımında kullanılan sebzeler ve meyveler, tercihlere ve damak zevkine bağlı olarak değişir. Fakat genel olarak ve herkes tarafından bilenen bazı turşu çeşitleri vardır. İşte turşu yapımında sıklıkla kullanılan bazı sebzeler ve meyveler.
Turşu yapımında En Sık Kullanın sebze Ve Meyveler:
- Kırmızı ve yeşil biber
- Lahana
- Salatalık
- Havuç
- Bezelye
- Kereviz
- Patlıcan
- Kabak
- Erik
- Armut
Turşu Suyu ve Baharatlar
Turşunun en önemli bileşeni turşu suyudur. İyi bir turşu suyu, turşunun lezzetini ve kıvamını belirler. İşte turşu suyunun içine konulan malzemeler:
- Su
- Sirke
- Tuz
- Şeker (isteğe bağlı)
- Turşunun lezzetini artıran baharatlar ise şunlardır:
- Sarımsak
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kimyon
- Defne yaprağı
Turşu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Turşu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. İşte turşunun başarılı bir şekilde hazırlanması için izlenmesi gereken adımlar vardır. Sebzelerin ve meyvelerin iyice yıkanması ve temizlenmesi, turşu kabının steril olması, suyun ve sirkenin kaliteli olması, tuz ve şeker oranının dengeli olması, baharatların taze ve doğru miktarda kullanılması, turşunun hava almayacak şekilde kapatılması, serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmesi gerekir.
Bu detaylara dikkat ederek kurmuş olduğunuz turşular çok daha lezzetli ve çok daha uzun ömürlü olacaktır.