Zeytin Ağacı Ne Zaman İlaçlanır? Zeytin Kurt İlacı Ne Zaman Atılır?



Zeytin ağaçlarına ilaçlama çevre koşullarına ve mevsimlere göre değişiklik gösterebilmektedir Zeytin ağaçları genellikle ilkbahar ve yaz aylarında en çok zararlara karşı karşıya kalmaktadır.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Zeytin Ağacı Ne Zaman İlaçlanır? Zeytin Kurt İlacı Ne Zaman Atılır?

Zeytin ağaçlarına ilaçlama çevre koşullarına ve mevsimlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Zeytin ağaçları genellikle ilkbahar ve yaz aylarında en çok zararlara karşı karşıya kalmaktadır. İlk ilaçlama işlemi ilkbaharda ağaçlar ve çiçek açmadan önce hemen yapılması gerekmektedir. Bu nedenle ağaçlar üzerinde zararlı organizmaları öldürmek olası zararlı organizma saldırısını önlemek için ilaç mı yapılması gerekmektedir. Yaz aylarında özellikle sıcak ve kuru dönemlerde zeytin ağaçları zararları daha fazla maruz kalmaktadır. Bu nedenle yaz aylarında da ilaçlama yapmak gerekmektedir.

Yaz aylarında özellikle sıcak ve kuru dönemlerde sulamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. İlaçlama özellikle yapılması gerektiği zamanlar yapılması gerekmektedir. İlaçlama her zaman gerekli olmayabilir. Doğru zamanda yapılması da çok önemlidir. Aşırı ilaçlama zeytin ağacına zarar verebilir ve kalıntıları zeytinle geçmesi nedeniyle gıda güvenliği problemleri ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle zeytin ağaçlarının ilaçlama yapılması gerektiği durumlarda bir bahçe uzmanı ya da zirai ilaçlama uzmanı ile görüşülmesi gerekmektedir. Zeytin ağaçlarının durumunu takip ederek hastalık veya zararlı organizma belirtileri gördüğünüz zaman hemen müdahale edilmesi de çok önemlidir.

Zeytin Sineği İlaçlaması Ne Zaman Yapılır?

Zeytin sineği ilaçlaması Haziran ayının ortalarından Ağustos ayının sonuna kadar yapılabilmektedir. Zeytin sineği zeytin ağaçlarını meyvelerine zararlı bir böcek ve ilaçlama işlemi ile uzaklaştırılması gereken bir mikroorganizma olarak karşımıza çıkmaktadır.

Zeytin sineği zeytin ağacının meyvesine yumurta bırakır ve meyveyi içine doğru beslemeye başlar bu da meyvenin kalitesini düşürür ve zeytin ağaçlarının ürün üretimi verimi azalır zeytin sineği ilaçlarımızı genellikle meyvelerin olgunlaşma süreci başladığında yapılır. İlaçlama meyvelerin rengi değişmeye başladığında veya filomuzda meyvenin yumuşak olduğunu hissettiğinizde yapılabilir.İlaçlama işlemi ile alakalı olarak zirai ilaçlama uzmanları tarafından özel hazırlanan ilaçlarla ve püskürtme yöntemiyle yapılması gerekmektedir. İlaçlama işleminin doğru yapılması çok önemlidir. Aksi takdirde zeytin verimi düşecektir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar