Dut Ağacı Ne Zaman Kesilir? Dut Ağaçları Ne Zaman Budanır?

Dut ağacı kesimi genellikle meyve hasadından sonra yapılmaktadır Ülkemizde dut ağacı çoğunlukla meyve üretimi için yetiştirilen bir ağaç türü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dut Ağacı Ne Zaman Kesilir? Dut Ağaçları Ne Zaman Budanır?

Dut ağacı kesimi genellikle meyve hasadından sonra yapılmaktadır. Ülkemizde dut ağacı çoğunlukla meyve üretimi için yetiştirilen bir ağaç türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Meyve olgunlaştıktan sonra yapılacak olan kesimler sonbahar ya da kış aylarında yapılabilmektedir. Dut ağacı kesiminde dikkat edilmesi gereken nokta kesimin ağacın büyümesine zarar vermemesi gerekmektedir. Yeni dalların çıkması sağlanması gerekmektedir. Ayrıca kesim işlemlerin ağacın sağlığına zarar vermemesi için uygun bir şekilde yapılması önemlidir. Kesim için uygun bir zaman seçmekle ağacın sağlıklı bir şekilde büyümesi ve meyve vermesi için çok önemlidir.

Dut Ağacına Nasıl Bakılır?

Dut ağacı meyve veren bir ağaç olması sebebiyle bahçelerde ve tarım alanlarında oldukça kullanılmaktadır yetiştirilmektedir. Özellikle tutacağı ile alakalı olarak yaz aylarında sürekli sulanması gerekmektedir. Toprağın kurumasını önlemek için sulama işlemi toprağın üst katmanlarının kurumaması durumu da yapılmalıdır. Ancak ağaç köklerinin çürümesi için çok fazla su verilmemesi gerekmektedir. Ölçülü davranmak gerekmektedir. Dut ağacı meyve veren bir ağaç olmasından kaynaklı olarak düzenli olarak gübrelenmesi gerekmektedir. Dut ağacında verim sağlamak için belli dönemlerde kesim işlemi yapılması gerekmektedir. Özellik hassas sonrasında kurumuş ve kırılmış dalların temizlenmesi gerekmektedir.

Dut ağaçları zararlı böcekleri ve mantarların saldırısına maruz kalabilmektedir. Bu ağacın düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekli müdahalelerin yapılması gerekmektedir. Kış aylarında dut ağacıyla alakalı donma riskinden korumak için çeşitli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu önerilen yöntemlere dikkat ettikten sonra verimliliğin artması daha çok mümkün olacaktır.

Dut ağacıyla alakalı olarak aynı zamanda ipek böcekçiliği yetiştiriciliği de yapılmaktadır. İpek böceği dut ağaçlarının yapraklarında koza kurmaktadır. Bu anlamda da bu ağacı endüstriyel ham madde olarak da kullanılmaktadır. Dut ağacını kesimiyle ilgili olarak yasak bulunmaktadır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar