Ana Gibi Yar Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ne Demek? Anne Baba Hakkını Anlatan Hikayeler?



Geçtiğimiz günlerde sosyal medya kanalıyla ufak bir yazı okumuştum. Daha doğrusu bu yazıyı eşim bana gösterdi. Olayın tespit edilmesi yönünden olayın kahramanı ilkokul çağında bir çocuk.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Ana Gibi Yar Bağdat Gibi Diyar Olmaz Ne Demek? Anne Baba Hakkını Anlatan Hikayeler?

Annelerin hakkı nasıl ödenir? Durun bir saniye. Ödeme kelimesini cümle içinde kullandık iyi hoş. Anneler ne yapmışlar ki bunun karşılığı ödeme ile anılsın. Hemen aklımıza menfaatler geldi dimi. Ee başka ne gelebilirdi ki? Ana gibi yar, Bağdat gibi diyar olmaz söylemi herhalde altı boş bir cümle değil. Yeryüzünde ki en güzel duygu olan sevme ve sevilmeyi birbirine yar olma manasıyla söylenen bir söz,  sonrasında şehirlerin en güzeli diyar-ı Bağdat’la pekiştirilen öz.

ANNELERİN GÖLGESİNDE BİLİNMEZ BİR KAHRAMAN, BABA

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya kanalıyla ufak bir yazı okumuştum. Daha doğrusu bu yazıyı eşim bana gösterdi. Olayın tespit edilmesi yönünden olayın kahramanı ilkokul çağında bir çocuk. Yazıda, çocuklara şu sorunun sorulduğu yazıyordu. ‘’Evde kalmış olan bayat ekmekleri ne yapıyorsunuz’’ Muhtemel odur ki burada soruyu soran öğretmen alacağı cevaplar arasında hayvanlara veriyoruz gibi basit bir cevap almayı beklerken, kahraman çocuğunuzun ‘’babama yediriyoruz’’ sözleriyle umuyorum ki öğretmeni bile gülümsemiştir. Eşim bu yazıyı bana okutunca bende gülümsedim. Ama sonrasında biraz düşününce çocuğun verdiği cevabın ne kadar doğru olduğunu anladım, zira farkında bile olmadan aynı şeyi kendimde yapıyormuşum.

HAYAT DENİZİNDE FIRTINALAR NE KADAR DA ÇOK OLURSA OLSUN, GEMİNİN KAPTANI VAR OLSUN

Gemiyi azgın sularda kullanan bu kaptanı hepimiz iyi tanıyoruz. Baba, Babamız, Babalar. Annelere göre sert mizaçlı, daha otoriter ve ketum. Babamızdan bir şey isteyeceğimiz zaman genellikle annemizden yardım isteriz. Kendimiz istesek belki kabul edecektir, ama anne araya girince babanın otoriterliği otomatik men devreye girer. Hayır. Bu tek kelime çoğu kere canımızı sıkar ve sonucu ağlamakla biter. Çocuklar olarak bilmeyiz ki babamız neye hayır dedi, neden hayır dedi? Biz ve çocuklarımız bilmeyiz lakin babaların hayır demesi evladının hayırla bezenmesini istediğindir. Toplumda baba, duygusal olmaktan her ne kadar uzakta kalsa da aslında duygusallık haleti ruhiye sinden asla uzak değillerdir. Nerden mi biliyorum? Bir babayım o yüzden…


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar