Sosyal Hizmet Uzmanı Nasıl Olunur? Sosyal Hizmetler Ne İş Yapar?
Sosyal Hizmet Uzmanı Kimdir, Nerelerde Çalışır?
Sosyal Hizmet Uzmanı, üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi sosyal hizmet bölümünde 4 yıl boyunca lisans eğitimi alarak mezun olan öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında yapacağı mesleğe denilmektedir.
Sosyal Hizmet Nedir?
Sosyal Hizmet, belirli bir disiplin içerisinde olan birey, aile, grup ve toplum içerisinde genel refah düzeyini ve sosyal işlevselliğini arttırılma çabasına denilmektedir. Sosyal Hizmet Uzmanlarının, insanları toplum içinde ve sosyal hayatlarında sıkıntılar yaşayan insanlara, kendileri için sağlanan veya sahip oldukları imkânları en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamaktadır.
Sosyal Hizmet Bölümünü Kimler Okumalı?
Sosyal hizmet bölümünü tercih edecek kişilerde, iletişim ve insan ilişkileri, empati kurabilen, anlayışlı problemleri kısa sürede ve en uygun şekilde çözebilen, yardımlaşmayı seven kişiler olması gerekir.
Sosyal Hizmet Bölümünde Okutulan Dersler Nelerdir?
Sosyal Hizmet bölümünde Sosyal Hizmete Giriş, Felsefeye Giriş, Hukuka Giriş, Genel Sosyoloji, Kamu Yönetimi ve Sosyal Hizmet, Aile ve Çocuklarla Sosyal Hizmet, Sosyal Psikoloji, Sosyal Hizmette Krize Müdahale, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı gibi dersler verilmektedir. Çoğu dersleri Sosyal Hizmet kuruluşlarda uygulamalı olarak verilmektedir.
Sosyal Hizmet Bölümü Mezunları Nerelerde Çalışabilir?
Üniversitelerin Sosyal Hizmet bölümlerinde mezun olan öğrenciler Aile Araştırma Kurumu, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Devlet Planlama Teşkilatı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Çocuk Mahkemeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi devlet veya özel kurumlarda çalışabilmektedir.
Sosyal Hizmet Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır?
Sosyal Hizmet Uzmanı, 2021 yılı verilerine göre en düşük 2.900 TL, en yük maaş, 8.500 TL’yi bulmaktadır. Tabi bu maaşlar çalıştığı kurum, şehir ve çalışma şartlarına göre değişmektedir.