Meditasyonun Faydaları? Meditasyon Zararları? Meditasyon Nasıl Yapılır?

Ruhumuzun arınma şekli meditasyonu faydalarını, zararlarını ve nasıl yapılır. Yatarak meditasyon nasıl yapılır. Meditasyon nedir nasıl yapılır

Meditasyonun Faydaları? Meditasyon Zararları? Meditasyon Nasıl Yapılır?

MEDİTASYON NEDİR?

Hayatımız dikkat dağıtıcı şeylerle, dürtülerle doludur. Ama her şeyi yavaşlatmanın, zihnin çözülmesinin, bedenimizin bu stresi bırakmasının bir yolu var. Meditasyon zihnin denetlleme teknikleri ve deneyimlerine verilen addır. Zihnimizi eğitmenin bir yoludur. Vücudumuzdaki ve kafamızdaki stresi azaltmanın en iyi yoludur.



MEDİTASYONA NEDEN İHTİYAÇ VARDIR?

Gün içinde her insan iş hayatında olsun ev hayatında , okul hayatında ve daha bir çok aktif bulunduğu yerlerdeki yaşantılarından, koşuşturmalarından dolayı stres yaşar, sinirlenir, üzülür bir çok karmaşaya girer ve belli bir zamandan sonra zihnin yorgunluğundan, meşgullüğünden dolayı rahatlamaya ihtiyaç duyar. Burada ihtiyaçın giderilmesi için en gerekli ve sürekli olan çözüm meditasyon devreye girer.



MEDİTASYON NASIL YAPILIR?

Kendimize rahat bir yer hazırlamalıyız.Oturarak ya da uzanarak yapabilirsiniz. Kesinlikle yerde bağdaş kurmak zorunda değilsiniz.Tek başımıza ve başkalarıyla yapabiliriz. Bir yumuşak odakla ve açık gözlerle birkaç büyük, derin nefes alacağız. Burundan alacağız ağızdan vereceğiz.Aldığımız ve verdiğimiz nefeslerin her zerresini hissetmeye odaklanmalıyız.Alırken ciğerlerin havayla dolduğunu, bedenin büyüdüğünü fark edin. 

Kendimizi özünde birkaç dakika, ya da biraz daha uzun soyutlarız, arada sırada duraklayıp o anda daha çok varlık göstermesive daha az uzaklaşması için zihni eğitiriz. İlk kez yapıcaksanız internetten bulduğunuz videolu anlatımlarla yapmanız sizin için daha kolay olacaktır. Meditasyonda işin püf noktası unutmayın ki  nasıl hissettirirse hissettirsin meditasyondan ayrılmamaktır.

MEDİTASYONUN YARARLARI

Meditasyon özünde bir yetenektir. Zihnimizi eğitmemizi sağlar ve böylece daha sakin, berrrak bir zihne ve zihnimizde, bedenimizde ve yaşamımızda daha büyük bir rahatlığa ulaşabiliriz. Meditasyona oturduğumuzda beyin mutluluk,sağlık, kan akışı kontrol merkezleri büyüyüp güçleniyor. Böylece o yerlerde daha fazla zaman geçiriyoruz. Meditasyonun stresi, hüsranı, depresyonu ve acıyı azalttığı aynı zamanda mutluluğu, sabır, kabulleniş ve merhamet seviyelerini arttırdığı kanıtlandı. Yaptığınızda hiçbirşey olmuyormuş gibi hissetseniz bile meditasyonun ve farkındalığın hayatınızda değişim yaratabileceği konusunda kendinize güvenebilirsiniz. Meditasyon yapmadan ve yaptıktan belli bi süre sonra kendinizi ölçüp tarttığınızda her yönden iyi olan değişimleri farkedeceksiniz.

Bunların yanında fiziksel işlevlerinizdeki artışlar, kronik rahatsızlık riskinin azalması , genel olarak yaşam kalitesini arttırması da gözlemlenmiş değişimler. Zihnimizde taşıdığımız yükü ve hayatımızda daha büyük bir kabulleniş ve rahatlık algısını geliştirir. Vazgeçmeyi öğrenmeyi, hayata aşık olmayı, stresle baş etmeyi, sevecen olmayı, acıyla , öfkeyle  baş etmeyi, sınırsız potansiyeliimizi açığa çıkarmayı meditasyon sayesinde hayatımıza geçirebiliriz.

MEDİTASYONUN ZARARLARI 

Meditasyonun yararları yanında zararları olduğu da bazı bilim insanları tarafından gözlemlenmiş. Her ne kadar iyi olsa da her şey gibi belli zararlara da yol açabilir. 
Özellikle kişilikle ilgili sorunlar yaşayan insanlarda endişe, farkındalık hali, depresif haller, travmalara yol açabilir. Meditasyonun yapılma şekliyle de ilgili birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Düzenli olarak yapılmaması bazı rahatsızlıkların kimi türlerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Budist öğretmenler bunların çoktandır farkında . Endişe ve duygusal acının meditasyonun bir parçası olduğunu belirtiyorlar.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar