Hayvanları Nasıl Koruruz? Sokak Hayvanları Nasıl Koruyabiliriz?
Hayvanlar Nasıl Korunmalıdır?
Evren dini kitaplara göre tam yedi günde yaratılmıştır (bir çok rivayete göre de haftaların yedi gün olmasına bağlar). İlk gün uzay, ikinci gün gezegenler, üçüncü gün ruhani varlıklar, dördüncü gün sistemler, beşinci gün Dünya, altıncı gün Dünya üzerinde yaşayacak olan hayvanlar ve bitkiler ve son yani yedinci gün de insanlar yaratılmış. İnsanların yaratıldığı günden bu güne kadar sürekli olarak hayvanlar insanlara yoldaşlık yapmıştır.
İnsanları hayvanları, avlamış, sahiplenmiş, evcilleştirmiş ve kendisini koruması için eğitmiştir. İnsanlar ise yirmi birinci yüzyılda ise hayvanları bazen zevk için bazen de kendisini korumak için öldürmüştür. Sürekli olarak bizim yanımızda duran hayvanlar belli bir zaman için sadece tehlike anlamına gelmiştir.
Hayvanları Korumak İçin Neler Yapılır?
Hayvanların genel olarak yaşama biçimleri, yemek yemek ve nesillerinin devamını getirmek için üremektir. Başka türlü amaçları yoktur ve bu iki temel yaşama içgüdülerini tehdit edecek her şeye saldırırlar. Sadece kendilerini korumak için yaparlar bunu. Bilimsel araştırmalara göre nerdeyse tüm hayvanlar insanlardan korkmaktadır ya da tanımadıkları için çekinmektedir.
İnsanlar ise meraklarından dolayı onların yaşam alanlarını tecavüz etmiştir. Bu sebeplerden dolayı da hayvanlar kendi iç güdüleri olan koruma mekanizmasını karşı saldırı olarak kullanmaktadır. Hayvanları korumak için Dünya da pek çok kuruluş vardır, bu kuruluşlar sayesinde hayvanlara yapılan herhangi bir suçun cezası vardır.
Hayvanları Korumak İçin Ne Yapmalıyız?
Hayvanları korumanın çok fazla yolu vardır, bunları kimi etkili iken kimileri pek fazla etkili olamayabiliyor. Etkili olan yanları ise koruması istenilen hayvan ve ya hayvanları sahiplendirme işlemi uygulanabilir. Bu uygulama sayesinde pek çok hayvan sıcak bir yuva ve koruyan kişinin herhangi bir maddi sıkıntısı yok ise hayvan sürekli olarak yiyecek bulabilecektir.
Sahiplendirme sistemi güzel bir sistem olarak görülebilir fakat sahiplenecek olan insanın psikolojisi de çok fazla önem taşımaktadır. Sahiplenecek kişinin psikolojisi kötü bir durumda ve o kişi bir hayvan sahiplendi ise hayvan belki de sokakta olduğundan daha kötü bir duruma düşecektir. Bu sebepten dolayı, sahiplendirme işlemi çok sıkı prosedürler ile devlet tarafından daha faydalı olacağı düşünülür.