Elektrik Teknisyeni Olmak İçin Ne Yapmalıyım? Elektrik Teknisyeni Nasıl Olunur?
Elektrik teknisyeni; çeşitli elektrik arızalarını gidererek, bakım ve onarımını yapan kimseler olarak tanımlanabilir. Zor ve emek gerektiren meslek dallarından biri olan elektrik teknisyenliği, özveri ister. Peki, elektrik teknisyeni olmak için ne yapmalıyım? Bu yazımızda elektrik teknisyenliği ile ilgili çeşitli bilgilere ve nasıl elektrik teknisyeni olabileceğinize dair bütün detaylara ulaşabileceksiniz. İşte detaylar…
Elektrik Teknisyeni Kimdir? Ne İş Yapar?
Elektrik teknisyeni, her yapı üzerindeki elektrik tesisatından sorumlu olan kişidir. Fabrikalar, şirketler, binalar ya da apartman dairelerinden sorumlu olan elektrik teknisyeni; yapılardaki bütün elektrik arızalarını kontrol eder.
Yapılarda herhangi bir elektrik sorunu bulunuyorsa, elektrik arızalarının onarımını ve bakımını yapar. Peki, elektrik teknisyeni nasıl olunur?
Elektrik Teknisyeni Nasıl Olunur?
Elektrik teknisyeni olmak isteyenler, lise veya üniversite gibi öğretim kademelerinde elektrik ile ilgili bölümleri okumaları gerekir. Lisede meslek liselerinde bulunan Elektrik bölümü ya da üniversitelerde (2 yıllık) Elektrik Elektronik bölümü olabilir. Bu bölümlerden mezun olduktan sonra kişilere, elektrik teknisyenliği yapabileceklerine dair bir diploma verirler. Bu diploma ile kişiler, çalışmaya başladıkları yerde zamanla elektrik teknisyeni ünvanını kazanırlar. Lisede Elektrik bölümünü okuyan kişiler içinse mutlaka staj şartı aranmaktadır. Peki, elektrik teknisyeni kimler olabilir?
Elektrik Teknisyeni Kimler Olabilir?
Elektrik teknisyeni olabilmek için bazı yeterliliklere sahip olmanız gerekiyor. Eğer aşağıda saydığımız yeterliliklere sahipseniz, elektrik teknisyeni olabilirsiniz. Bu yeterlikleri ise sizler için madde madde derledik. İşte elektrik teknisyeni olabilmek için gerekli yeterlilikler:
- Elektrik ile ilgili konulara ilgi duymak.
- Teknik becerilere sahip olmak.
- Analitik düşünmek.
- Planlama ve organizasyon yeteneği bulunmak.
- Takım çalışmalarına uyum sağlamak.
- Uzun süre ayakta kalabilmek.
- Yoğun iş temposuna ayak uydurmak.
- Disiplinli olmak.
- Sorumluluk sahibi olmak.
- Risk alabilmek.