Huntington Hastalığı Tedavisi? Huntington Hastalığı Belirtileri?
Huntington hastalığı, beyindeki sinir hücrelerinin parçalanmasına neden olan ve oldukça nadir görülen, bir çeşit kalıtsal bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Huntington hastalığı oldukça önemli bir hastalık türüdür. Çünkü insan vücudundaki işlev yeteneği üzerine, oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Özellikle de hareket, düşünce ve psikolojik sorunlara yol açmaktadır. Huntington hastalığının belirtileri genel olarak, 30 ila 40 yaşları arasında meydana gelmektedir. Ancak bu durum 20 yaşından önce gerçekleşmiş olur ise, bu soruna genç Huntington hastalığı denir. Genç yaşta meydana gelen, genç Huntington hastalığı, daha hızlı bir şekilde ilerleyebilmektedir.
Bu hastalık türünün tedavisinde ise kullanılan ilaçlar, hastalığın semptomlarını kontrol altında tutmak içindir. Fakat tedaviler, hastalık ile ilişkili fiziksel, zihinsel ve davranışsal kötü hali engelleyemez.
- Huntington hastalığı, tek bir gendeki kalıtsal bir hata yüzünden meydana gelen bir hastalık türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Cinsiyet kromozomlarındaki genler dışında kalan, bir kişi her genin iki kopyasını, almaktadır. Her ebeveynden (kadın ve erkek) bir kopya olarak, meydana gelmektedir. Eğer ebeveynlerden bir tanesi kusurlu bir gene sahip ise, genin kusurlu kopyasını veya sağlıklı kopyanın önüne geçirebilir. Bu sebepten ötürü, ailede bulunan çocuğun bu gibi genetik bozukluğa, neden olan geni alma şansı, ebeveyn hasta ve heterozigot ise, oran yarısı kadar karşımıza çıkmaktadır. Bu hususlar detaylı ve kapsamlı bir şekilde araştırılmaktadır. Ayrıca bu hastalık türü, oldukça nadir bir şekilde meydana çıkmaktadır. Ancak hastalık işlev yeteneğini bozmasından kaynaklı olarak, hareket ederken meydana gelen sorunlara sebep olur ve bu sorunlar gün geçtikçe artabilir. Doktorunuz en iyi tedavi yöntemini ve kararını vermektedir. Erken teşhis gibi birçok faktörün hastalığın gidişatını da etkilediğini unutmayınız.