Diş İmplant Nasıl Yapılır? İmplant Nedir Nasıl Yapılır? İmplant Neden Yapılır?

İmplant nasıl yapılır ne kadar sürer. Diş implantı devlet karşılıyor mu. Dikişli implant nasıl yapılır

Diş İmplant Nasıl Yapılır? İmplant Nedir Nasıl Yapılır? İmplant Neden Yapılır?

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte diş hekimlerinin son dönemlerde en çok kullandığı tedavi yöntemlerinden biri olan diş implantı nasıl yapılır? Teknolojinin gelişmesi modern tıbbın tedavi yöntemlerini büyük ölçüde etkiledi. Modern diş hekimliği de tabi ki bu gelişmelerden olabildiğince faydalanıyor.

Eksik diş sorunu sağlık ve kozmetik açısından bireylerde ciddi sorunlara neden olabiliyor. Protez ve köprü diş tedavisine ek olarak implant diş tedavisi de artık önemli bir yere sahip. Son dönemde gündemden düşmeyen diş implantları nasıl yapılır sizler için hazırladık.

Bütün Dişleri İmplant Yaptırmak

 

Tüm dişlerini kaybeden hastalar fonksiyonel olarak ve motivasyon olarak büyük moral bozukluğu yaşamaktadır. Dişlerinin tamamının kaybedilmesi özellikle sindirim sistemini olumsuz etkilemektedir. bu aşamada diş hekimlere genellikle komple implant tedavisi öneririr. Peki komple diş implantı nasıl yapılır?

Komple İmplant Nasıl Yapılır?

Komple implant yapımı tam dişsizlik durumda önerilen tedavi yöntemlerinden biridir. Fakat yapılacak implant biçimine göre üzerine yerleştirilecek dişler de farklı olmaktadır. Hangi diş biçiminin sizin için uygun olduğuna diş hekiminiz muayeneden sonra karar verecektir. Komple dişsiz ağız için diş implantı nasıl yapılır noktasında iki implant yöntemi olduğunu bilmenizde fayda var.

Bunlardan biri sabit implant üzeri diş köprüsü diğeri ise haraketli implant üstü protezdir. Takılıp çıkarılabilen damaklar hastaları rahatsız ettiğinden implant tedavisi önerilir. Fakat yine de protez uygulaması yapılabiliyor. Bunun nedeni çene bölgesinde yeterli kemik olmaması durumda maalesef implant tedavisinin uygulanamamasıdır. Az sayıda implant uygulama alanı olduğundan protez diş tercih edilir.

Dikişli İmplant Nasıl Yapılır? 

Geleneksel (klasik) implant yöntemi olarak bilinen dikişli diş implantı nasıl yapılır? Diş eti dokusunun kaldırılmasıyla işlem yapılan bu yöntem iki aşamalı olarak gerçekleşir. Birinci aşamada vida yerleştirilir ikinci aşamada ise vida üzerine kron konur. İki aşamalı vidalı diş nasıl yapılır aşağıda detaylı olarak bulunmaktadır.

Vidalı Diş Nasıl Yapılır?

Diğer adı kemik altı implant uygulaması olan bu tedavi yöntemi ameliyat ortamında local anestezi yoluyla acısız olarak gerçekleştirilir. Bu birinci aşamada yalnızca  vida kısmı çene kemiğine yerleştirilir. Flep operasyonu ile çene dokusu kaldırılır. Kalan bölgeye dikiş atılarak 3 ay boyunca bekletilir. Vidalı diş işleminin ikinci aşamasında diş implantı nasıl yapılır?

İkinci aşamada vida üzerine kron konulur. Yarım saat için de implant çivinin üstüne kron veya kaplama olarak bilinen malzeme takılır? Ortalama iyileşme süresi 3 ay olmakla birlikte hastanın diş yapısına daha erken veya daha geç iyileşme olması da mümkündür.

SGK İmplant Fiyatları

Diş implantı nasıl yapılır ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri SGK güvencesi olanların diş implant ücretini devlet karşılar mı? Bu konuyla ilgili pek çok yanlış bilgi bulunmaktadır. Bu nedenle oldukça merak Ancak SGK şu an diş implantı tedavisi ücretlerini karşılamamaktadır.

Özel sağlık kuruluşlarından bu hizmeti almak istiyorsanız tedavinin tüm masraflarının size ait olacaktır. Özel sağlık sigortalarının bazıları bu tedavi ücretinin bir kısmını veya tamamını karşılayabilmektedir. Konu ile ilgili kesin bilgi almak için bağlı olduğunuz özel sağlık sigortasından gerekli bilgileri almanızı öneririz.

Diş İmpanltı Yaptıranlara Nelere Dikkat Etmelidir?

Diş implantı nasıl yapılır ve implant yaptıranlar nelere dikkat etmelidir? İmplant yaptırdıktan sonra en önemli konu her zaman olduğu gibi hijyendir. Diş fırçalama ve diş ipi kullanma yolları ile dişinizi temiz tutmaya özen gösterin. İmplant diş için özel olarak tasarlanan diş fırçaları ile diş temizliğini kolayca yapabilirsiniz.

Diş muayenenizi aksatmadan yaptırın. Tütün kafein gibi zararlı maddelerden ve aşırı sıcak, aşırı soğuk, sert cisimlerin dişinize temas etmemesine özen gösterin. Tedavi devam ederken yalnızca yumuşak yiyecekler tüketmeye gayret edin


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar