Güvenmek İstiyorum Ama Güvenemiyorum? Birine Güvenmek İçin Ne Yapmalı?
Güvenmek, insana kendini rahat hissettirmektedir. Ayrıyeten insanlar güvendikleri insanların yanında, daha mutlu olduğu bilinmektedir. Ancak güvenmek isteyip de güvenememenin, altında çeşitli faktörler yatıyor olabilir. Güvenme zorluğu yaşıyor iseniz, muhtemelen daha önceden travma tarzı bir olay yaşamış olmaktadır. Hayatın her yerinde travma yaşamamız mümkündür. Ancak bazen öyle travmalar yaşarız ki, ilerdeki arkadaş ilişkilerimizi büyük bir oranda etkiler. Maalesef birçok kişi bu ve bu gibi yaşanılan olaylardan kaynaklı güven konusundan muzdariptir. Bu durumu kendi başınıza aşamıyor iseniz, psikolojik bir destek alabilirsiniz. Böylelikle kendinize özgüveniniz artarak, daha sağlıklı düşünce yapısına ulaşmış olursunuz.
Tabii ki bu herkese güvenmelisiniz anlamı taşımaz. Size doğruyu söyleyen ve dürüst yaklaşan insanlara güvenmek, oldukça normal bir durumdur. Ancak güvenme isteğiniz var iken, bir türlü güvenemiyorsanız. Bu gibi sorunlar için mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız. Ama tabii ki öncelikle evde kendiniz, kendi hakkınızda olan sorunları düşünmelisiniz.
Kötü Körüne Güvenmemelisiniz!
Hiç kimseye körü körüne güvenmemelisiniz. Her insana güven duyarsanız, yarın bir gün üzücü olaylar ile karşılaşmanız mümkün olur. Her şeyin öncesinde ilk başta kendinize güvenmelisiniz. Çünkü bir insan sizin güveninizi kazanabilir. Eğer güven duyduğunuz insan doğru kişi ise, güven duyduğunuzdan dolayı noksan kalmazsınız. Kimseye güvenmeden yaşam sürdürmek, oldukça zordur. Ama şunu bilmelisiniz ki kötü şeyler size tecrübe kazandırmaktadır. Böylelikle güveniniz kırıldığında, kimseye güvenmemek yerine, ne gibi yollar izleyeceğinizi öğrenmiş olursunuz. Güvenmeyi aslında deneme ve yanılma yöntemine benzetebiliriz. Hayatta olan her şeyi doğru bilemezsiniz, mutlaka ki yanıldığınız konular olabilir. Bu tarz durumlarla baş etmeyi öğrenerek, şu an ki ve ileriki yaşamınıza kısmen yön vermiş olursunuz. Bu şekilde de doğru insanları hayatınızda biriktirebilirsiniz.