Kılıç Çiçeği Nasıl Dikilir? Kılıç Çiçeği Bakımı Nasıl Olur?
Kılıç çiçeğinin farklı yörelerde farklı isimlerle adlandırılmaktadır. Halk arasında paşa kılıcı veya peygamber kılıcı da denilen kılıç çiçeği, isminden de anlayabileceğiniz gibi adeta bir kılıcı andırıyor. Peki, kılıç çiçeği nasıl dikilir? Bu yazımızda kılıç çiçeğinin nasıl dikildiğinden, özelliklerinden ve bütün detaylarından bahsettik. Sizde bu yazımızı okuyabilir ve dilerseniz evinizde kılıç çiçeğinizi yetiştirebilirsiniz. İşte kılıç çiçeği hakkında ilginç bilgiler…
Kılıç Çiçeği Hakkında İlginç Bilgiler
Kılıç çiçeği, bir kılıcı andırdığı için midir bilinmez ama paşa kılıcı ve peygamber kılıcı gibi isimler almıştır. Ana yurdu Afrika olan kılıç çiçeği, halk arasında ev alma niyetiyle dikilirse ve iyi bir bakım yapılırsa bunun gerçekleşeceği söylenilmektedir. Ayrıca kılıç çiçeğini gövdesinden ayırarak diken bir kişi o gün an aklından niyetle neyi geçiriyorsa, kılıç çiçeğinin boyu uzadığında da olacağına inanılmaktadır.
Kılıç Çiçeği Çoğaltma İşlemi
Kılıç çiçeğinin çoğaltma işlemi için 2 yöntemden bahsedebiliriz. Bunlardan bir tanesi birçok çiçekte olduğu gibi çelikleme yöntemidir.
Temiz bir makas veya bıçak yardımıyla kılıç çiçeğinizi ayırabilirsiniz. Diğer bir yöntemde ise kılıç çiçeği arasında boyu uzun olan ve yaşlı olan bir kılıç çiçeği dalı seçilir. Ardından bu dal uzunluğuna göre 4 veya 5 parçaya ayrılır. (Tabii uzunluğu fazlaysa o zaman dallarını istediğiniz miktarda ayırabilirsiniz.) Saksıya diktikten 4 ila 5 hafta arasında kılıç çiçeğinizi suladığınızda yeni bir kılıç çiçeğiniz büyümeye başlayacaktır.
Kılıç Çiçeği Zehirli mi?
Halk arasında en fazla merak edilerek sorulan sorulardan bir tanesi de “Kılıç çiçeği zehirli mi?” sorusudur. Uzmanlara göre içerisinde bulunan bir maddeden dolayı kılıç çiçeği zararlıdır. Özellikle bir evcil hayvanınız varsa, kılıç çiçeğinizi odan uzak tutmanız gerekmektedir.