Kahvenin Faydaları Nelerdir? Kahvenin Zararları Nelerdir?



Kahve tüketiminin birçok yararı olsa da aşırı tüketimin vücuda çok fazla sayıda zararı vardır. Bu noktada önemli olan günde 3 fincan kahveden fazla içmemek ve mutlaka hekiminize başvurmak.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Kahvenin Faydaları Nelerdir? Kahvenin Zararları Nelerdir?

Aşırı Kahve Tüketmenin Vücuda Zararları

Etiyopya’da bir çobanın koyunları bir ağacın meyvelerini yediğinde daha hareketli olduğu görüldüğünde işte o bulundu; Kahve. Kahve bir kültürdür ve içmenin de bir adabı olduğu söylenir. İşte bu kadar değerliyken ne yazık ki aşırı tüketildiğinde zararları da ortaya çıkmıştır. Her ne kadar kahve içmek insanlara zevk verse de aşırıya kaçmamak gerekmektedir.

Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Kahve doğru ölçülerde içildiğinde yani günde 1-2 fincan kadar içildiğinde insanlara ;

  1. -Canlılık verir,
  2. -Cildi güzelleştirir,
  3. -Akciğeri korur,
  4. -Şeker hastalığı olarak bilinen diyabeti düzene sokar,
  5. -Son zamanlarda yapılan araştırmalar Alzheimer hastalığını önlediğini de ortaya koymuştur.
  6. -Yağ yakımında da etkilidir.

Kahve Hakkında Bilgi?

Fakat her şey gibi kahvenin fazlası da zararlıdır. Özellikle kalp hastalığı olan, taşikardi sorunu yaşayan insanların mümkün olduğunca kahve tüketmemesi tavsiye edilmektedir çünkü kalp çarpıntısı ile her an karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca kahve, idrar söktürücü olduğu için vücuttaki suyun azalmasına neden olmaktadır bu yüzden kahve tüketiminin ardından bol bol su içilmelidir. Doğru tüketildiğinde her ne kadar şekeri düşürse de aşırı tüketildiğinde mide şeker hastalığına neden olabilir. Uykusuzluk, sinirlilik hali, depresyon hali de görülen etkileri arasındadır.

Ayrıca aşırı kahve tüketildiğinde demir emilimini azalttığı için kansızların çok tüketilmesi önerilmemektedir. Hamilelerin de kahve tüketimi için mutlaka doktoruna başvurması gerekmektedir çünkü hamilelikte bazı vitaminlerin emilimi zaten azalmaktadır ve ekstra kahve tüketiminde ise vücudundaki demir eksikliği artar ve bu da yorgunluğa, baş ağrısına, çabuk hastalanmaya, bağışıklığın düşmesine neden olmaktadır. Bazı hamilelerde ise günde 1-2 fincan kahve tüketimine izin verilmekte olup ve bunun bir zararının olmadığına karar verilir bu yüzden doktora danışılması çok önemlidir. Kesinlikle günde  3 fincan kahveden fazla içmek çok zararlıdır.

Yukarıda bahsettiğimiz kahvenin yararları şekersiz tüketimde görülür yani şekerli tüketim yine vücudumuz için çok zararlıdır. Bunların dışında kremalı, süt tozlu vb. kahveler vücudumuzun dengesini bozar, böyle kahvelerin içinde katkı maddeleri olduğu için böbrek ve kalp hastalığını tetikler, idrar çıkışı fazla olduğu için fazla su kaybına neden olur. Ayrıca fazla su kaybı yanında selülitleri de doğurur. Şekerli ve kremalı  kahveler, ailesinde diyabet hastalığı olanlar için tehlike arz eder.

Aşırı kafein tüketimi doğurganlığı da olumsuz yönde etkilemektedir. Yumurtlamayı yavaşlatabilir, kalitesini etkileyebilir hatta zaten sorununuz varsa durdurabilir. Fakat düzenli kahve içmenin hem erkekte hem de kadında olumlu etkileri olduğu da bilinmektedir.

Doktorların önerdiği üzere filtre kahve ve şekersiz Türk kahvesi içilmelidir. Spor yapanlar için özellikle tavsiye edilmektedir. Ama kalp hastalığı olanlar, böbrek hastalığı olanlar ya da şeker hastalığı olanlar ve hamileler hekimlerine başvurmalıdır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar