Kışın Saksıda Ne Yetişir? Soğukta Yetişen Sebzeler?
Kışın saksı içerisin de çeşitli bitki ve sebzeler yetişebilmektedir. Sadece kış ayında yetişen, kışa özgü olan bitkiler ve sebzeler bulunmaktadır. Böylelikle kış aylarında da çeşitli bitki ve sebzeleri saksıda yetiştirerek, kış boyunca doğal ve sağlıklı bir besin elde etmiş olursunuz.
Havuç: Şubat ve kasım ayları arasında havuç tohumlarının ekim işlemi başlatılır. Eni ve boyu geniş bir saksı içerisine havuç tohumları serpiştirilir. Havuç ekerken en önemli hususlardan bir tanesi de, havuç tohumlarını çizgi sırasıyla ekmenizdir. Böylelikle havuçlarınız rahatlıkla büyüme aktivite işlemini gerçekleştirir. Havuç tohumlarını saksıya serpiştirdikten sonrasında, üzerini kuru toprak ile kapatmalısınız. Daha sonrasında ise, havuçlarınız temiz içme suyu ile toprağınızı sulamalısınız. Sabah saatlerinde bu işlemi yapmanız daha faydalı olmaktadır. Bu işlemden sonra havuçlarınız 13 – 15 gün arasında çimlenmeye başlamalıdır.
Tere: Yaz ayları dışında kış aylarında da tere yetiştirebilirsiniz. Hem koku olarak hem tat olarak muhteşem bir bitkidir. Hem salatalarda hem de garnitür olarak da etli yemeklerin içerisinde de kullanabilirsiniz. Tere bitkisi pek toprak seçmemektedir. Bu sebepten ötürü istediğiniz bir toprağa Ekim işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tere bitkisini ektikten sonra püskürtme sistemi ile sulamalısınız. 10 gün içerisinde çimlenmeye başladığını görebilirsiniz.
Taze Soğan: Taze soğan hem yemeklerin hem de salataların içerisinde kullanılan bir sebzedir. Saksıda yetiştirmek oldukça kolay ve basittir. Çok yormayan bir yöntem ile taze soğan yetiştirmeniz mümkün. Arpa soğanları saksıya ekerek taze soğan elde etmeniz mümkün. Arpa soğanlar sayesinde taze soğanların, bir süre sonra kendiliğinden çimlendiğini görmeniz mümkün. Önemli olan bir husus ise, delikli bir saksı yardımıyla taze soğanlarınızı büyütmek olmalıdır. Böylelikle kısa süre içerisinde taze soğanlarınız yetişmiş olur. Taze soğan her mevsim ekilebilir bir sebzedir.