Aile Danışmanı Kimler Olabilir? Aile Danışmanı Olmak İçin Ne Gerekir?
“Aile danışmanı kimler olabilir?” sorusu, aile danışmanı olmak isteyenler kişiler tarafından araştırılmaktadır. Bu yazımızı okuyarak aile danışmanının kim olduğunu, aile danışmanı kimlerin olabileceği gibi soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz. Peki, aile danışmanı kimdir? Aile danışmanı, adından da anlayabileceğiniz gibi sadece ailelere yönelik olarak verilen bir hizmettir.
Öyleyse aile danışmanının kim olduğunu gelin birlikte inceleyelim.
Aile Danışmanı Kimdir?
Aile danışmanı sadece ailelere verilen bir hizmettir. Aile bireylerinin birbiriyle ilişkilerini düzenleyen, aile arasındaki çatışmaların çözülmesine yardımcı olan kişidir. Aile danışmanı, aile danışman hizmeti veren kişidir. Peki, aile danışmanının görevleri nelerdir?
Aile Danışmanının Görevleri Nelerdir?
Aile danışmanının görevlerinden yazımızın bu kısmında sizler için bahsedeceğiz. İşte aile danışmanın görevleri:
- Aile bireylerinin duygularını ve düşüncelerini rahatça paylaşabilecekleri bir ortam hazırlanmasını sağlamak,
- Aile arasındaki çatışmaları çözebilmek için sağlıklı bir ortam oluşturmak,
- Aile içindeki iletişim problemleri,
- Aile içerisindeki düzeninde yaşanan veya yaşanması muhtemel değişikler,
- Aile bireyleri arasında boşanma veya boşanma sonrası süreçler,
- Aldatma,
- Ebeveynlik,
- Aile için şiddetler gibi durumlarda aile danışmanlık hizmeti verilebilir.
Kimler Aile Danışmanı Olabilir?
Aile danışmanı olmak isteyen kişiler, hangi yolu izleyeceklerini merak ediyorlar. Aile danışmanı olmak için öncelikle üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir. Üniversitelerde bulunan bölümler arasında psikolojik danışmanlık ve rehberlik, psikoloji, çocuk gelişimi, sosyal hizmetler, sosyoloji, hemşirelik ve tıp bölümleri gibi çeşitli bölümlerden mezun olan kişiler aile danışmanı olabilirler. Peki, aile danışmanları nerelerde çalışabilir?
Aile Danışmanları Nerelerde Çalışabilirler?
Aile danışmanları bazı yerlerde görevlendirme olarak çalışabilmektedirler. Rehabilitasyon merkezleri, psikolojik danışma merkezleri, aile mahkemeleri (özellikle bilirkişi olarak), kadın ve sağlığı merkezleri, belediyeler gibi yerlerde aile danışmanları görev alabilmektedirler. Sizde ilgili üniversite bölümlerine okuyarak, aile danışmanı olarak görev yapabilirsiniz.