Basur İçin Hangi Doktora Gidilir? Basura Doktor Nasıl Bakar?

Basur, utanılacak birşey olarak düşünüldüğünden birçok kişi tarafından saklanmaktadır. Ancak basur hastalığı aksatılmaması gereken önemli hastalıklardan bir tanesidir. Peki, Basur İçin Hangi Doktora Gidilir? İşte detaylar...

Basur İçin Hangi Doktora Gidilir? Basura Doktor Nasıl Bakar?

Basur rahatsızlığı, günlük hayatınızı oldukça büyük bir oranda etkilemektedir. Çeşitli şekillerde uygulanan tedavi sonucunda, basur tedavi edilerek, ortadan kaldırılabilir. Basur hastalığını yaşayan bireyler hiç vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurarak tedavi sürecini başlatmalıdır. Daha sonrasında ise, doktorunuz sizi gerekli kontroller ile birlikte tedavi altına alır. Bu konuda iç ve dış basur türlerine bağlı olarak farklı tedavi yolları izlenmektedir. Genel cerrahi bölümünün kontrolü ve sorumluluğu dahilinde gerçekleşmesi sağlanan tedavi yöntemleri, hemoroid sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Özellikle daha fazla sorun ile karşılaşmamak adına en yakın zamanda uzman bir doktora başvurarak, hastalık ilerlemeden tedavi edilebilir.

Basur Muayenesi Nasıl Yapılmaktadır?

  • Basur muayenesinin utanılacak bir şey olmadığını bilmelisiniz. Tıp da utanmak yoktur.
  • Makat bölgesi ile kalın bağırsağın olduğu bölgeye, uzman doktor parmağını kullanarak tanı koymak için, bir muayene gerçekleştirir. Böylece akla gelebilecek olan diğer bütün sağlık sorunları içinde muayene gerçekleştirmiş olunur. Farklı sorunlar var ise teşhis edilerek, gerekli tedavi yolları izlenir.

Basur Belirtileri

  • Dışkılama esnasında meydana gelen çeşitli kanamalar. Özellikle lavaboda taze kanama şeklinde gözükmektedir. Makatta bulunan meme de şişlik başlıca sebepleri arasında yer almaktadır.
  • Makattan çıkan dışkı üzerinde bulunan parlak kan görülmesi.
  • Akıntı ve ıslak hissi basurun başlıca belirtileri içerisinde yer almaktadır.
  • Hemoroid kendi içerisinde çeşitli evreleri bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla; Birinci evre hemoroid, ikinci evre hemoroid, üçüncü evre hemoroid ve son olaraktan dördüncü evre hemoroid olarak ayrılmaktadır. Dördüncü evre de bulunan basur oldukça kötü bir haldedir. Makat dışına çıkan ve kişinin elle içeri itemediği hemoroid çeşidi olmaktadır. Daha sonrasında ise, üçüncü basur türü gelmektedir. Makat dışına çıkan ve kişinin elle itebildiği basur türü olmaktadır.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar