Beyin ve Sinir Cerrahisi Ne Yapar? Beyin Cerrahi Hastalıkları?



Beyin ve sinir cerrahisinin baktığı hastalıklar ve yaptığı ameliyatlar merak edilmektedir. Sizde bu yazımızı okuyarak, beyin ve sinir cerrahisinin ne yaptığını sizler için derledik.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Beyin ve Sinir Cerrahisi Ne Yapar? Beyin Cerrahi Hastalıkları?

Beyin oldukça önemli organlarımızdan bir tanesidir. Çünkü bütün vücudunuzu ve vücudunuzun da bulunan sinirleri beyin yönetmektedir. Beyinde kaynaklanan herhangi bir problem, bütün vücut metabolizmanızı olumsuz yönde etkilemektedir. Beyin ve sinir cerrahisi genel olarak, kafa travmaları, beyin damar tıkanıkları ve kanamaları, beyin ve omurilik dokularına baskı yapan tümörler ile bel ve boyun fıtıkları ve benzeri gibi birçok hastalık çeşidi, bu bölümün ilgi alanını kapsamaktadır. Beyin ve sinir cerrahisi hastalıkları genel olarak üç başlık altında incelenir.

Bunlar sırasıyla beyin, omurilik ve periferik cerrahiyi kapsayan hastalıklar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Beyin ve Sinir Cerrahisi İlgilendiği Hastalıklar

  • Beyin kanamaları, beynin içinde bulunan atardamarların duvarlarında oluşum gösteren bir zayıflama sonucu, baloncuk oluşmakta. Bu baloncuğa ise tıp alanında anevrizma adı verilmektedir. Anevrizmanın ilerlemesi ile oluşan bu baloncuk yırtılır ve beyin kanamasına yol açmaktadır. Beyin kanamasına yol açan çeşitli rahatsızlık olmaktadır. Bunlar sırasıyla; Kafa travmaları, yüksek tansiyon, böbrek yetmezliği, damar hastalıkları, çeşitli tümörler ve son olaraktan aşırı alkol veyahut madde kullanımı olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Beyin ve sinir cerrahisi başta bel ve boyun fıtıkları olmak üzere ortaya çıkan ve omurgaya hasar veren bütün hastalıkların tedavi edildiği bir bölüm olarak bilinmektedir. Bu hastalıklar sırasıyla; Bel fıtıkları, omurgada oluşan çeşitli travmalar, çeşitli omurga tümörleri ve son olarak omurga kaymaları gibi oldukça ciddi sorunlar ile ilgilenmektedir. Beyin hastalıkları tetkiklerinde çok çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Gerek kan tahlilleri gerekse, emar ve tomografi gibi çok kapsamlı cihazlar kullanılarak, hastalığınız tespit edilmektedir. Böylelikle hastalığınız tespit edildikten sonra çeşitli tedavi yöntemleri uygulanarak, hasta iyileştirme çabaları başlamaktadır. Aynı zaman da ağır vakalarda rehabilitasyon tedavisi de uygulanır.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar