Pratisyen Hekim Hangi Hastalıklara Bakar? Pratisyen Hekim Acilde Ne Yapar?



Pratisyen hekimlerin hangi hastalıklara baktığını sizler için derledik. İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Pratisyen Hekim Hangi Hastalıklara Bakar? Pratisyen Hekim Acilde Ne Yapar?

Türkiye dahil bütün dünyada oldukça saygı gören mesleklerden bir tanesidir. Oldukça ilgi görmektedir. Pratisyen hekim altı sene boyunca tıp fakültesi eğitimini alarak, mezun olmaktadır. Pratisyen hekimler hastalara ön tanı koyarak, gitmeleri gereken bölümlere yönlendirmektedir. Hastaları gerekli, tetkiklere tabii tutarak teşhis koymaktadırlar. Daha sonra ise, alanında uzman bir hekime yönlendirmek ile görevlidirler. Tıp alanında uzmanlık almayan pratisyen hekimler, çoğunlukla ciddi boyutlarda olmayan hastalıklara bakmaktadırlar. Eğer ciddi bir durum ile karşılaşırlar ise şayet, bir uzman hekime sevkini gerçekleştirirler. Pratisyen hekimler hastanelerde, aile hekimliklerinde ve sağlık kuruluşlarında görev almaktadırlar. Ayrıyeten muayene ettikleri hastalara ilaç yazabilir, yazdıkları ilaç hakkında da hastaları yan etkileri konusunda bilgilendirmektedir.

Genellikle sağlık ocaklarında görev almaktadırlar. Uzmanlaşmamış doktor olan pratisyen hekimleri stajyer doktor olarak da düşünebiliriz. Acil servislerde de görev yapmaktadırlar. Özellikle acil servise gelen hastaları muayene ederler. Daha sonrasında ise çeşitli testlere tabii tutarlar. Test sonucuna göre daha kapsamlı bir araştırma uygulanması için uzman bir hekime yönlendirir. Ya da hastanın test sonuçları normal veyahut olumlu ise, ilaç yazarak hastaları evlerine gönderebilir. Pratisyen hekimler haftada 45 saat çalışma prensibine tabii tutulmaktadır. Pratisyen hekimler isterlerse şayet, mesleklerini uzmanlığa taşıyabilmektedir.

Pratisyen Hekimin Tedavi Edebildiği Hastalıklar

  • Ağrı.
  • Akciğer rahatsızlıkları zatürre ve benzeri rahatsızlıklar.
  • Kansızlık.
  • Ateş ve ateşli hastalıkları tedavi edebilmektedir.

Pratisyen Hekim Hangi Tıbbı İşlemleri Uygular?

  • Dengeli ve düzenli beslenmesi
  • Botoks tedavisi
  • Aile planlaması gibi birçok alanda tıbbi işlem uygulayabilmektedir. Genellikle sağlık ocakları ve acil servislerde görev yapmaktadırlar. Aile planlamalarında da büyük rol oynadığını söyleyebiliriz. Çoğunlukla hafif hastalıklar ile çalıştığını bilmelisiniz. Gerekirse uzman bir hekime yönlendirir.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar