Jinekolog ile Kadın Doğum Arasındaki Fark? Jinekoloji Nedir Neye Bakar?



Jinekolog ve kadın doğum arasındaki fark kadınlar tarafından araştırılan konular arasında bulunuyor. Bu nedenle de sizler için jinekolog ve kadın doğum arasındaki farkı derledik. İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Jinekolog ile Kadın Doğum Arasındaki Fark? Jinekoloji Nedir Neye Bakar?

Günümüzde kadınlar tarafından oldukça sık ilgi gören iki mesleki terimdir. Kadın doğum ve jinekolog, bunların ikisi de aynı meslektir. Jinekoloji, kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bir bilim dalıdır. Daha çok kadın hastalıkları ve doğum ana bilim dalıyla ilgilenerek, çeşitli araştırmalar ve eğitim verilen tıp fakültelerinde doğum ile ilgili patolojileri dışarda tutan, ancak bir yerden sonrasında ise, onkolojiyi bölümünü de kapsayan bir bilim dalıdır. Jinekoloji uzmanı ile aynı türde hastalıklara bakmaktadır.

Bu meslekte uzman olanlara “Jinekoloji uzman doktoru” denilmektedir. Her türlü kadın hastalıklarını tetkik ederek ve teşhis koyarak tedavi hizmeti sunmaktadırlar. Hem kamuda hem özel sektörde çalışmaktadırlar.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile Jinekoloji uzmanı, hemen hemen aynı şeylere baktığını bilmelisiniz. Ancak kadın hastalıkları ve doğum daha çok doğum, gebelik ve kürtaj gibi problemler ile daha çok ilgilendiğini bilmelisiniz. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, bu alanda gebeliğe hazırlık ve gebelik takibi, normal doğum ve sezaryen, miyom gibi rahim hastalıkları, yumurtalık hastalıkları, rahim ağzı hastalıkları, kürtaj, regl düzensizlikleri, çeşitli akıntılar, hamilelik ve diğer hastalıklarla ilgili ultrasonografi, spiral takılması gibi doğum kontrol yöntemleri, aşılama, tüp bebek tedavileri, dış gebelik, idrar kaçırma,  genital organların estetik ameliyatları gibi olaylar ile bizzat kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ilgilenmektedir.

Kadın doğum uzmanı olabilmek için, öncelikle lise eğitiminizi bitirmeniz gerekir. Daha sonrasında ise, tıp fakültesi okumanız gerekmektedir. Tıp fakültesini bitirdikten sonra 5 yıl ihtisas yapmanız gerekir. Böylelikle kadın doğum uzmanı olma hakkına sahip olursunuz. Eskiden ise bu durum oldukça farklıydı. Öncelerde 4 yıl ihtisas okumanız yeterliydi ancak sistem şu an değişmiş durumda olduğunu bilmelisiniz.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar