Aile Yapısı Nedir? Türkiye'de Ailenin Önemi? Modern Aile Yapısı?



Aile faktörünün kişiliğimiz üzerinde ki etkisi ve yol açtığı psikolojik ve sosyolojik sorunlar. Geçmişten günümüze değişen aile yapısı. Türkiye'de aile yapısı ve özellikleri


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Aile Yapısı Nedir? Türkiye'de Ailenin Önemi? Modern Aile Yapısı?

Kendin Olamamak ve Aile Etkeni

İlk olarak aile etkeni ile şekil almaya başlayan kişiliğimiz, sosyal çevremizle birlikte tamamlanmaya devam eder. Kişi belirli bir yaştan sonra kişiliğini oturtmuş olur. Fakat bazı insanlar, sahip oldukları kişiliğin kendisi mi yoksa ona yüklenen roller sonucu oluşan bir başkası mı olduğunu ayırt edemez.

Kendisi olmasına müsaade edilmemiş insanların, bilinçaltında çeşitli travma ve tabular yatmaktadır. Bu kişilerin en büyük sorunu Öz sevgi ve Öz saygı eksikliğidir. Kişi kendi memnuniyeti için değil çevresinin memnuniyeti için yaşamaya başlar.

Aile Etkeni ve Sosyal Yaşantımız

 

Kişi, kendi içselliğinde kendisini kabul edemediği için toplumda da kabul görülmeyeceği düşüncesine kapılır. Toplumda kabul görmek için herkes gibi olmak mücadelesine girer. Zaman geçtikçe iyice kendi benliğinden uzaklaşır ve olmak istediği insan, olması istenen insan ve olduğu insan arasında sıkışıp kalır. Kişi bireyselleşmeye başlar ve o sırada kaygı unsuruyla karşılaşır. Kişi, yaşanan her olayı şahsi algılamaya başlar. Aile etkeninin kişi üzerinde ki diğer bir etkisi ise yetersiz hissetmektir. Kişi, bu sebeple ikili ilişkilerinde sürekli onay alma ihtiyacı duyar.

Hem kendi yaşamı hem de kurduğu iletişimler sağlıksız olmaya başlar.  Basit gibi görünen aile etkeni, ilerleyen hayatımızda büyük sorunlara yol açar. Daha sağlıklı bireyler ve toplumlar için; ebeveynler çocuğun bir birey olduğunu ve kendi düşüncelerine sahip olduğunu kabul etmelidir. Eğitimi önce aileler almalı ve daha sonra aileler çocukları eğitmelidir.

Aile Etkeninden Özgürleşmek

Kişi, aile etkeni sayesinde ona yüklenen tüm bu rollerin, kendisine ait olmadığını fark ettiğinde, kaybolmuş benliğini aramaya başlar. Bulmak ancak yola çıkmayla başlar. Kişi, benliği ve hayatı ile yüzleşmeye başladığında bağlandığı her bir zincirden özgürleşmeye başlar. Kişi kendiyleyken ve kendiyken özgürdür. Bulmaya karar vermek de önemli bir noktadır.

Kişi, sorunu bulmuş, analiz etmiş ve kabul etmiştir. İnsan egosunun bunu kabul etmesi zorlu bir eylemdir. Kişi, bu zor olanı başardığında çözümler de ona doğru gelecektir. Psikolojik olarak kişinin iyileşmesi ile birlikte tüm hayatı yoluna girecektir. Yalnızca kişi değil çevresi de bu durumdan pozitif etkilenecektir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar