Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Kombi Bakımı Neyi Kapsar?



Evde bulunan kombilerin bakımı kış aylarında oldukça önemlidir. Bundan dolayı da aksatılmadan bakımlarının yapılması gerekiyor. Peki, Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Evde Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Kombi Bakımı Neyi Kapsar?

Evde kombi bakımı yapmak aslına bakarsanız, düşündüğünüzden daha kolaydır. Kombi bakımı yapılan evlerde, enerji tasarrufu sağlanır ve daha az faturalar ödenir. Kombi bakımını kış gelmeden yapmanız önerilir. Ayrıyeten yaptığınız kombi bakımları, kombinizin ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

  • İlk öncelikle sıcak su gelmesi ve kalorifer yanma durumu kontrol edilmelidir. Daha sonrasında ise, kaloriferin su sızdırıp sızdırmadığına bakılmalıdır. Ardından kombinin içi açılır ve tozlanma durumuna bakılır. Eğer kombiniz de tozlanma fazla görünüyor ise, mutlaka temizlemelisiniz. Kombinizde bulunan tozlanmaları göz ardı ederseniz, tozlar kombinizin işleyiş tarzını bozabilir.
  • Daha sonrasında ise kombinizin içerisinde bulunan elektrik noktaları kontrol edilir. Ardından kombi baca fonu kontrol edilir ve sonrasında temizlenir. Eğer bu konularda bir bilgi birikiminiz yok ise, mutlaka işin ustasına yaptırmanız önerilir. Kombinin altına bir kap koyarak, kombinin içerisinde bulunan fazla suyu temizleyiniz.
  • Genleşme tankı havası ölçülür mutlaka ölçülmelidir. Genleşme de bulunan hava düşük görülür ise hava basımı uygulanmalıdır. Daha sonrasında ise yanma hazinesine bakılır ve temizlenir. Ateşleme iyonizasyon elektronu kontrol edilmelidir. Gerekli ise mutlaka temizlenmelidir. Daha sonrasında ise üç yollu vana sökülür içine bakılır ve ardından temizlenir, temizleme işleminiz bittikten sonra tekrar yeniden yerine takılmalıdır. Kombide bulunan arızalar ya da daha sonradan oluşabilecek arızalar, uzman bir usta tarafından tamir edilir veyahut kombi kullanıcıları bilgilendirilir. Kombi sisteminin altında yer alan kalorifer filtresi sökülür ve daha sonrasında deterjan yardımı ile temizlenmelidir. Temizleme işlemi bittikten sonra kalorifer filtresi yeniden yerine takılır. Kombi temizleme işleminin ilk kısmında kombiden boşaltılan su yerine tekrardan eklenmelidir. Daha sonrasında ise Bar seviyesi 1,5’e geri çıkarılmalıdır.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar