Kombi Petek Temizliği Nasıl Yapılır? Evde Kombi Temizliği Nasıl Yapılır?



Kombi petek temizliği kış aylarında kullanılmasından dolayı son derece önemlidir. Peki, kombi petek temizliği evlerde yapılabilir mi? İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Kombi Petek Temizliği Nasıl Yapılır? Evde Kombi Temizliği Nasıl Yapılır?

Kış aylarında ısınmak için kullandığımız aletlerden bir tanesidir. Oldukça yaygın bir kullanım alanı mevcuttur. Artık hemen hemen her evde rahatlıkla kombi kullanımı görebilmeniz mümkün. Tabii sobada oldukça güzel evi ısıtmaktadır, ancak bakımı oldukça uğraştırıcı ve zahmetli olduğundan kaynaklı, şehir evlerinde daha çok doğalgaz tercihi yapılır. Kombi bildiğiniz üzere evinize giren doğalgazın beyni gibidir.

Her sene bir defa bakım yaptırılması gerekir. Genellikle yaz aylarının sonlarına doğru bakım yaptırmanız önerilir. Böylelikle oldukça verimli bir şekilde ısınma sağlarsınız. Sadece kombi bakımı ile ev ısınması iyileştirmeniz mümkün değildir. Evin ısınması için kombi ve petek ve geriye kalan her parça oldukça önemlidir. Bir tanesi güzel çalışmaz ise geriye kalan her şey olumsuz etkilenmektedir. Senede bir defa bakım yaptırmayarak, kış aylarında daha fazla fatura ödeyebilir veyahut kombiniz arıza yaparak, bakım ücretinden daha fazla tamir ücreti ödeyebilirsiniz.

Kombi ve Petek Temizliği Yapımı

  • Öncelikle mutlaka kombinizi kapatmalısınız. Kombide kalan şu, isterseniz balkon ya da banyo vanalarından dışarı atılmalıdır. Kombide bulunan su, kombi giriş kısımlarında bulunan filtreyi sökerek, deterjan ve çamaşır suyu kullanarak iyice temizlemeniz gerekir.
  • Peteklerin yerinden çıkarılmaya uygun ise, yerlerinden çıkarılarak banyoda su yardımı ile iyice temizlenir. Ancak yerinden çıkaramazsanız bir çamaşır suyu veyahut sabunlu su yardımıyla peteklerinizi yıkayarak, kiri temizleyiniz. Daha sonrasında ise deterjan kalıntılarını temizlemek için temiz bir su dökünüz.
  • Diğer petekler için de kombiye yakından en uzağa doğru bu işlem tekrarlanarak, aynı şekilde yapılır. Daha sonra yerlerinden çıkardığınız petekler, kuru bir bez yardımıyla kurutularak yerlerine takılır. Deterjan yardımıyla temizlenen filtreyi kurutarak yerine takıldıktan sonra peteklere eski seviyesine kadar su basılmalı. Peteklerin tahliye vanası kapatıldıktan sonra havaları alınmalıdır.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar