Uzman Mühendis Nasıl Olunur? Uzman Mühendis Nedir?



Uzman mühendis nasıl olunacağını bu yazımızla birlikte sizlerle paylaşıyoruz. Sizde bu yazımızı okuyarak, uzman mühendis olma yolunda ilerleyebilirsiniz.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Uzman Mühendis Nasıl Olunur? Uzman Mühendis Nedir?

On binlerce mühendislik öğrencisi ve mühendis bölümünden mezun kişiler, son zamanlar da oldukça düşünceli olduğunu görmekteyiz. Çünkü artık mühendis olabilmek için mühendislik fakültesini bitirmiş olmak maalesef ki yetmemektedir. Tıp mezunların da olduğu gibi mühendislik fakültesi mezunlarının da artık önünde bitirmesi gereken zorlu bir uzmanlık dönemi olmaktadır. Mühendislerin kaliteli bir hizmet sunması amacıyla getirilen yeni uzmanlık uygulaması, mühendis olarak görev yapabilmeniz için, uzman mühendis olmayı şart haline getirmiştir.

Anlayacağınız artık mühendis olarak değil de uzman mühendis olarak çalışma sağlaya bilirsiniz. Uzman mühendis olarak görev yapabilmeniz için de, mühendislik fakültesini bitirdikten hemen sonra en az 5 yıl süreyle uzman mühendislerle beraber mesleki birikim ve deneyim kazanmalısınız. Ayrıyeten de mühendis odalarının kurduğu, meslek içi eğitim programlarına katılım sağlamalısınız. Güncel, uzman mühendisler hakkında olan yazıları ve haberleri takip etmenizi öneririm. En önemlisi ise uzmanlık sınavını başarılı bir şekilde geçmeniz gerekmektedir.

Uzman Mühendis Olma Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 18 yaşından büyük olmanız. 34 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir.
  • Bilgisayar, elektronik, elektronik haberleşme cihazlarından anlamak. (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır)
  • Adli sicil kaydı temiz olmalıdır.
  • İngilizce dilinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak.
  • Mesleği alanında bilgileri takip etmek.
  • Herhangi bir kısıtlamanız olmamalıdır. Herhangi bir suçtan hüküm giymemelisiniz.

 Uzman mühendislerin özellikleri; Teknoloji ve yenilikleri takip etmelisiniz. Güçlü iletişim yeteneğine sahip olmak ve ekip çalışmasında uyumlu olmak, analitik düşünce yapısına yatkın olmak ve olaylara geniş bir pencereden bakmak, sorunu çözme odaklı çalışabilme. Yoğun bir şekilde çalışma temposuna uyum sağlayabilme, stres altında çalışabilmek ve mesleği gereği şehir içi veyahut yurt dışına çıkabilmek gibi özellikleri bulunmaktadır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar