Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur? Araştırma Görevlisi Kimler Olabilir?



Araştırma görevlisi olmak isteyenler, nasıl araştırma görevlisi olacağını düşünüp duruyor. Bizde sizler için bu yazımızda araştırma görevlisi olmak için gerekli şartları ve nasıl araştırma görevlisi olabileceğinizi yazdık..


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Araştırma Görevlisi Nasıl Olunur? Araştırma Görevlisi Kimler Olabilir?

Araştırma görevlisi isminden de anlaşıldığı gibi çok kapsamlı bir şekilde, profesyonel olarak yapılan araştırmaları planlamaktır. Tezler hakkında veyahut deneyler hakkında ya da araştırılması yapılan konularla alakalı yapılan çalışmaları inceleyerek, bu çalışmalara katkı sağlamak araştırma görevlilerinin sorumluluğudur. Araştırma görevlilerinin, yüksek lisans veyahut doktora yapmaları gibi şartları bulunmaktadır. Ancak Yüksek lisans ya da doktora yaparken de üniversitelerin personel kadrosunda, araştırma görevlisi olarak yer almak mümkündür. 

Araştırma Görevlisi Olmanın Şartları

  • Araştırma görevlisi olmak isteyen adaylar, mutlaka ALES sınavına girerek geçer not olan 70 puanı olmaları gerekmektedir.
  • Araştırma görevlisi olmanız için bazı yaş şartları bulunmaktadır. 18 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Ayrıyeten 35 yaşının altında olmanız gerekmektedir.
  • Özelliklede yabancı dilinizin oldukça iyi olması gerekmekte. Yabancı dil sınavından mutlaka 50 puan almanız gerekmektedir.

 Araştırma görevlilerin okudukları ya da bulundukları fakültelerde dekan veyahut bölüm başkanına karşı sorumlulukları olduğunu belirtmek isterim. Sorumluluklarını harfiyen yerine getirmekle görevlidirler. Sınav kağıdı veyahut belgelerin hazırlanma aşamalarında orada bulunur ve sınavların hemen hemen hepsinde gözetmenlik görevi yapmak, gibi sorumlulukları bulunur. Araştırma bölümüyle alakalı olan bütün idari işlerde, bölüm başkanı veyahut dekana yardımcı olmak için görev alabilirler. Yüksek Öğretim kurumlarında yapılan inceleme, araştırma ve eğitim ile ilgili faaliyetleri kapsayan her konuda görev yaparlar. Ayrıyeten araştırma görevlilerinin mesleği iki çeşit kategoride yer almaktadır. Kategoriler; Enstitü kadrosunda bulunan lisansüstü eğitimi süresince atanan araştırma görevlileri kategorisi ve üniversitelerin kadrosuna 3 yıl olmak şartı ile atanmakta olan araştırma görevlileri kategorisidir. Lisansüstü eğitim aldıkları zaman da atanan araştırma görevlileri, eğitim gördüğü kurumlardan ayrılmak durumunda kalırlar. Ayrıyeten araştırma görevlileri kendi alanında olan yenilikleri yakından takip etmelidir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar