Strese Bağlı Migren Belirtileri? Migren Ağrısı Nasıl Olur?

Migren ağrısı nasıl geçer belirtileri nedir. Migren neden olur. Migrene ne iyi gelir

Strese Bağlı Migren Belirtileri? Migren Ağrısı Nasıl Olur?

Migren ağrısı, birçok kişide görülen baş ağrısı çeşitlerinden biridir. Migren, baş ağrıları içinde primer baş ağrısı listesinde yer almaktadır. Başka bir deyişle kişinin daha önce geçirdiği veya mevcut hastalıkları nedeniyle ortaya çıkmaz. Ataklar halinde görülmekle birlikte her yaştan ve cinsiyetten birey için kabus haline gelebilir.

Ancak belli cinsiyet ve yaş gruplarında daha sık görüldüğü gözlemlenmiştir. Migren, erkeklerde %6 gibi düşük bir oranda görülürken, kadınlarda %20 oranına kadar çıkmaktadır.

Aynı zamanda herhangi bir hastaneye başvuru yapmadığı için migren tanısı konulmamış pek çok kişinin olduğu da bilinmektedir. Genellikle ergenlik döneminde baş gösterse de daha küçük yaşlarda da görülebilmektedir.

Migren Belirtileri Nelerdir?

Migren ağrısının belirtileri genç yaşlarda ortaya çıkar. Genellikle ergenliğin son dönemlerinde etkisini göstermeye başlar ve 35 yaşından sonra görülme ihtimali gittikçe azalır. Migrenin fiziksel belirtileri aşırı su içme isteği, durma göre değişen ishal ve kabızlık, karında şişlik ve iştahta artış gibi durumlardır.

Bununla birlikte migren ağrısının belirtileri duygusal olarak da etkiler. Konsantrasyon bozukluğu, aşırı durgunluk, aşırı neşelenme, koku duyarlılığı, depresif ruh hali, aşırı duyarlılık, yoğun uyku isteği ve dikkat eksikliği duygusal belirtiler olarak görülür.

Migren Ağrısı Nerede Olur?

Bilindiği gibi migren ağrısı çoğunlukla baş ağrısına yol açara. Ve bu baş ağrıları oldukça yatağa düşmenize neden olabilecek düzeyde şiddetlidir. Migren en çok başın arka kısmında, kulak arkasında ve alın bölesinde etkisini gösterir.

Migren Tedavisi Nasıl Yapılır?

Migreni tamamen ortadan kaldıran bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Migren tedavisi hastaların yaşadığı migren ataklarının sıklığını ve şiddeti azaltmak amacıyla yapılır. Bu nedenle migren tedavisi nasıl yapılır sorusuna gelirsek tedavide çeşitli migren ilaçları tavsiye edilebileceği gibi ilaçsız bir tedavi yöntemi de uygulanabilir.

Migren Ağrısı İçin İlaç Tedavisi

Migren hastalığı için ilaç tedavisi iki şekilde yapılmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinden birisi atuk atak diğeri ise profilaktik tedavidir. Atuk atak tedavisi ile baş ağrısının şiddetini azaltmak ve ortadan kaldırmak, migren ataklarını tekrarlamadan tedavi etmek, hastanın yaşadığı migren ağrısının şiddetini azaltmak ve yaşanan atak süresini kısaltmak amaçlanmaktadır.

Migren ile ilgili migren ağrısı için hangi ilaç iyi gelir konusu çokça merak edilmektedir. Bu tedavi yönteminde tripanlar, antiinflamatuvar ilaçlar, nöroleptikler, opioidler ve ergotlar migren hastalığı için ilaç tedavisinde kullanılır. Ayrıca profilaktik tedavi yöntemi olarak bilinen migren önleyici tedavi yöntemi de sık sık uygulanır.

Migren için en iyi ağrı kesici hangisi diye merak ediyorsanız bunu ancak bir doktora danışarak öğrenebilirsiniz. Migren için kullanılan pek çok ilaç bulunsa da migrenin faklı çeşitleri olduğu ve kişiden kişiye değiştiği unutulmamalıdır.

Migren Ağrısına Ne İyi Gelir?

Migren ağrısına ne iyi gelir sorusuna gelirsek burada en önemli şey kişinin yaşam kalitesini arttırması olmaktadır. Yine de doktor tavsiyesi ile uygun tedaviyi yöntemine ulaşmak en doğru yol olacaktır. İlaçsız tedavi yöntemleri ilaçlı tedavi yöntemleri ile birlikte uygulandığında migren ağrısı tedavisinde çok daha iyi sonuçlar elde edildiği bilinmektedir.

Düzenli yemek ve egzersiz alışkanlığı, meditasyon teknikleri, iyi bir uyku düzeni, sigara ve alkolden uzak bir yaşam sürmek ilaçsız tedavide uygulanan yöntemleridir.

Migren Mide Bulantısı Yapar Mı?

Peki migrenin mide-bağırsak sistemi üzerinde nasıl bir etkisi var ve migren mide bulantısı yapar mı?

Migren atakları mide bağırsak sistemini de etkilemektedir. Mide bulantısı ve buna bağlı kusma migren ağrısı nedeni ile ortaya çıkabilmektedir.

Yapılan araştırmalar küçük çocuklarda görülen mide-bağırsak sorunlarına neden olan bazı semptomların migren ağrısı ile ilgili olduğunu göstermektedir. Bu semptomlara karın ağrısı, kusma, baş dönmesi gibi örnekler verilebilir. Bu belirtilerin içinde baş ağrısı yer almasa da migren olarak kabul edilirler. Çocuk yaşlarda görülen bu belirtiler ileriki yıllarda migrene dönüşür.

Migren Ağrısı Neden Olur?

Migren hastalığının ortaya çıkma belirtileri bilinse de tam olarak nedeni bilinmemektedir. Migrenin genetik, nöronal, santral ve vasküler sebepleri olmakla birlikte fizyolojik ve biyokimyasal faktörler de etkili olmaktadır.

Her 10 kişiden birinde görülen migren ağrısı neden olur? Aile bireylerinde migren olan kişilerde bu rahatsızlığın görülme ihtimali 3 katına çıkmaktadır. Migrenin genetik bir temeli olduğu kesinleştirilemese de tanı ve tedavi sürecinin hızlı ilerlemesi adına önemli bir faktör olarak kabul edilir.

Migren Ağrısı Nasıl Olur ve Kaç Gün Sürer?

Baş ağrısı günlük hayatta pek çok kişide görülen bir durumdur. Migren ağrıları ve klasik baş ağrısı arasında farklar vardır. Migren ağrısı nasıl olur ve migren ağrısı kaç gün sürer, öğrendiğinizde migreniniz olup olmadığını daha rahat ayırt edebilirsiniz.

Migren ağrısı baş kısmında zonklamaya neden olur. Bulantı, kusma, ses ve ışık duyarlılığı gibi durumları meydana getirebilir. Sadece başın bir bölgesinde olabileceği gibi başın tamamını da etkisi altına alabilir.

Yürüme ve eğilme gibi fiziksel aktiviteler migrenin artmasına neden olabilir. Migrenin ortaya çıkma süresi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Bazı kişilerde bir ay içinde defalarca görülürken bazı kişilerde de yılda yalnız bir iki kez görülmektedir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar