Evi Sıcak Tutmanın Yolları? Daha İyi Isıtmanın Yolları?



Kış aylarına evin ısısı hasta olmamak için oldukça önemlidir. Bu nedenle de evi sıcak tutmanın yolları araştırılıyor. Peki, Evi Sıcak Tutmanın Yolları nelerdir? İşte detaylar...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Evi Sıcak Tutmanın Yolları? Daha İyi Isıtmanın Yolları?

Evi sıcak tutmanın yolları, kış aylarına girdiğimiz şu günlerde sıklıkla araştırılıyor. Gerek doğalgazı çok fazla kullanmak istememe gerekse de üşümemek için evi sıcak tutmanın yolları oldukça önemli bir hale geldi.

Artık kışları eskisi kadar soğuk geçmediği söylense de yine de bizler üşümeye devam ediyoruz. Peki, evi sıcak tutmanın yolları nelerdir?

Evi Sıcak Tutmanın Yolları Nelerdir?

Evi sıcak tutmanın birçok yolu bulunmaktadır. Evin içinde üşütmemek ve dolayısıyla da hasta olmamak için evde uygulayabileceğiniz basit yöntemleri bu yazımızda sizlerle paylaşıyor olacağız. Sizlerde bu yazımızı okuyarak, evinizi sıcak tutabilir ve kışı hasta olmadan atlatabilirsiniz. Peki, kışın evi sıcak tutmak için neler yapılabilir?

Kışın Evi Sıcak Tutmak için Neler Yapılabilir?

Kışın evi sıcak tutmak için birçok şey yapabilirsiniz. Doğru halı seçimi, doğru perde seçimi, kapı aralıkları, kullanılmayan odaların kapanması gibi birçok yöntemi sizde uygulayabilirsiniz. Bunların hepsinden yazımızda ayrıntılı olarak bahsedeceğiz. Fakat kışın evi sıcak tutmak için hangi yöntemi kullanırsanız kullanın ev ısıtmasına mutlaka ihtiyacınız olacaktır.

Doğalgaz, soba ya da ev ısıtma sisteminiz neyse kullanmayı unutmamalısınız. Şimdi sizler için detaylı olarak kışın evi sıcak tutmak için neler yapabileceğinizden maddeler halinde bahsedeceğiz.

  • Odun Sobaları: Çocukluğumuzda bildiğiniz klasik odun sobalarını sizde kullanabilirsiniz. Eğer evinizi ısıtmakta zorlanıyorsanız, sizde evinizin bir odasına odun sobasını kurabilir ve kışın sıcaklığın keyfini sürebilirsiniz. Eğer uğraşacak vaktiniz varsa, sobanın üzerinde yemeğini yapabilir ve çayınızı da demleyebilirsiniz. Kısacası evi ısıtmanın yanında sobayla birçok yemeğinizi de yapabilirsiniz.
  • Doğru Perde Seçimi: Doğru perde seçimi her zaman için faturalarınıza dosttur. Gündüz olabildiğince ince perdelerinizi güneşi gördüğünüzde açık bırakmanız gerekmektedir. Gece ise sadece mahremiyet için değil, odalarınızı sıcak tutmak içinde kullanabilirsiniz. Kısacası gündüz perdelerinizi evinize güneşten aldığınız ısının odalarınıza girmesi için gece de gündüz güneşten aldığınız ısıyı odalarınızda tutmanız için kullanmalısınız.
  • Pencere ve Kapılardaki Boşluklar: Pencere ve kapılardaki boşluklar odalarınızın ısısını düşürmektedir. Bundan dolayı da pencere ve kapılarda bulunan boşlukları kapatmanız gerekmektedir. Pencereleriniz boşlukları için kenarlarına koruyucu bir silikon çektirebilirsiniz. Kapılarınızın boşluğu için ise yapışkan kalın süngerler bulunmaktadır. Sizde bu süngerleri kapılarının aralıklarına yapıştırabilir ve kışın evinizi sıcak tutabilirsiniz.
  • Halı Seçimi: Halıyı ne kadar bir dekorasyon ürünü kullansak da aslında soğuğu kesen harika bir ürün olarak hayatlarımızdaki yerini alıyor. Evinizi sıcak tutmak için ise halılarınızın sık dokunmuş olmasına ve odalarınızda fazla yer kapladığına dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü halılarınız odayı ne kadar fazla kaplarsa, soğuğu da bir o kadar engellemiş olacaktır. Halılarınızın sık dokunmuş olması demek ise ilmek sayısının fazla olmasıyla ilgilidir. Halılarınızı bu 2 duruma göre seçerseniz, evinizi kış aylarında dahi sıcak tutabilirsiniz.
  • Mobilyaların Düzeni: Dekorasyon amacıyla mobilyaların düzenine son zamanlarda dikkat edilmiyor. Bu da peteklerinin önlerinin kapanmasına dolayısıyla da faturaların yüksek gelmesine neden oluyor. Sizde mobilyalarınızı peteklerinizin önünden alarak, faturalarınızı hafifletebilir ve kış aylarını sıcacık geçirebilirsiniz.
  • Peteklerinizin Arkasında Folyo Kullanın: Peteklerin yaygınlaşmaya başladığı ilk dönemlerde yaygınca kullanılan bir yöntem olarak folyolar anılsa da artık günümüzde unutulmuş görünüyor. Peteklerinizin arkasına koyduğunuz folyolar sayesinde ısıyı duvar emmiyor. Bu nedenle de folyolar sıcaklığı odanıza itiyor. Sizde peteklerinizin arkasında folyo kullanabilir ve peteklerden gelen ısının odanın içerisinde kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kullanılmayan Odaları Kapalı Tutun: Kullanılmayan odaları kapalı tuttuğunuzda sıcaklıkları tamamen odalarınıza hapsetmiş oluyorsunuz. Böylelikle de odalarınız hep sıcak kalıyor ve odalarınızın birden ısınması da kolaylaşıyor. Sizde bu kış kullanılmayan odalarınızı kapalı tutabilir ve hasta olmaktan kurtulabilirsiniz.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar