Petekler Sıcak Ama Ev Soğuk? Petekler Çok Sıcak Ama Ev Isınmıyor?



Birçok dairenin en büyük derdi peteklerin sıcak olması fakat evin soğuk olmasıdır. Peki neler yapılabilir? İşte evinizi ısıtacağınız ipuçları...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Petekler Sıcak Ama Ev Soğuk? Petekler Çok Sıcak Ama Ev Isınmıyor?

Kış aylarının kabusu olan, doğalgaz faturalarını ikiye katlayan son derece önem arz eden bir durumdur. Petekleriniz sıcak haldeyken eviniz soğuk ise ilk başta yapmanız gereken evinizin bir yerlerden hava alıp almadığıdır. Hava alan bir yer olmadığından eminseniz. Öncelikle “sizce sorun neyden kaynaklanıyor?” Peteklerinizin daha iyi evi ısıtması için, ilaçlı cihazlarla petek temizliği yapılmaktadır. Belli aralıklarla yaptırmalısınız.

Peteklerinizin yanması ama evinizin soğuk olması, hem ekonomik açıdan hem de sağlık açısından sorun olmaktadır. İkiye katlanan doğalgaz faturasının yanı sıra hasta olmanız, günlük planlarınızı ve iş hayatınızı olumsuz yönde etkilemektedir. Hele ki birde eviniz de küçük çocuğunuz varsa, bu durum kötü sonuçlar doğurabilir. Yaşlı bireylerde bu durumdan fazlasıyla olumsuz etkilenmektedir. Özellikle böbrek ve romatizma rahatsızlığı yaşayan bireyler, kötü hava koşullarından fazlasıyla etkilendiği söylenmektedir.

Petekleri, ilaçladıktan sonra sorun hayla devam ediyorsa, sorun tesisatınızda veyahut kombinizde olabilir.

Petekler Sıcak Ama Ev Soğuk! Ne Yapmalıyım?

Düzenli aralıklarla yaptıracağınız kombi ve petek bakımı, kış aylarını üşütmeden geçirmenize fayda sağlayabilir. “Peteklerin suyunu ne sıklıkla alıyorsunuz?” Peteklerinizden yaz aylarında genel olarak suyunun alınmasına pek ihtiyaç duymaz fakat peki ya kış aylarında nasıl bir yol izlenmeli? Peteklerinizin altı ısınıyor fakat üstü ısınmıyorsa peteklerinizin havasının alınması gerekir. Peteklerinizin havasını eylül veya ekim aylarında alabilirsiniz. Böylece petekleriniz daha iyi ısınabilir. Kış aylarında hasta olmayı, hiçbirimiz istemeyiz bu sorunu çözene denk evinizde sıkı giyinmeyi ve sıcak bir şeyler içmeyi ihmal etmeyiniz. Bir diğer önemli hususta kombinizin havasını almanız olabilir.

Peteklerinizin bakımlarını düzenli yaptırdığınız takdirde bu sorunlarla karşılaşma olasılığınız düşüktür. Ayrıyeten, içerisinde yaşadığınız evin ısı yalıtım sistemi varlığı çok önemlidir. Bazı kötü hava koşulları maalesef ki duvarlardan kaynaklı evde hissedilebilir. Bunun önüne geçmek için duvar ısı yalıtım sistemi yapmanız önerilir. Bu sorun aslına bakarsanız çok kapsamlıdır. Kış aylarında hastalığa yakalanmak hiç istemediğimiz bir durumdur. Evde bir kişi hastalanırsa, diğer bireylerinde hasta olması muhtemeldir.

Tüm çözümlere rağmen eviniz hayla daha Isınmıyorsa, kötü yalıtım yapılmış dış cephe, soğuk havayı içeriye alan pencereler, yeterince kapanmayan ev, balkon veya terastan da kaynaklanabilir. Çoğu vakalar da reglaj ayarından kaynaklandığı da düşünülmekte. Reglaj ayarı petekleriniz için ve aile ekonomisi için oldukça önemlidir. Reglaj ayarı peteklerinizin eşit miktarda ısınmasını sağlar. Reglaj ayarı ile doğal gaz masrafınızın azalması gözlemlenmektedir. Petek sayısının fazla olması bilirsiniz ki doğalgaz faturasını ikiye katlamaktadır.

Akıllara Takılan Bir Diğer Sorun Peteklerin Isınmaması!

Petekler neden ısınmaz? Genellikle bu sorun tesisatınızda sıkıntı olabilme ihtimalini göz önüne getirir. Ters bağlanmış olabilen tesisat borularınız veyahut peteklerinizin içerisinde tıkanıklık olması peteklerinizin ısınmaması sorunu ortaya çıkarabilir. Ayrıyeten tesisat borularınızda da tıkanıklık olabilir. Zaman kaybetmeden bu işin ehli olan ustalarına başvurunuz. Sorunun neyden kaynaklandığını kolaylıkla saptayabilirler. Bilinçsiz şekilde yaptığınız uygulamalar düzeltmek yerine durumu daha kötü bir hale sokabilir. Bir yerinizi yaralamamak adına daha dikkatli olunuz.

Bu süreçte bol bol sıvı tüketiniz. Kuşburnu, ballı zencefil ve mercimek çorbası içmeyi ihmal etmeyin. Ekonomik açıdan zorluk çektiğimiz şu dönemlerde, hastalıklar da peş peşe gelmektedir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek meyve ve sebze tüketimine özen gösterin. Özelliklede C vitamini içeren meyveler tüketirseniz, kışı rahat bir şekilde atlatmanıza yardımcı olur. Balık tüketimi kış aylarında fazlaca önerilmektedir. İçerdiği çinko ve omega3 size yeterli enerji ve vitamin takviyesi görevi görür.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar