Evde Kışlık Fasulye Nasıl Yapılır? Kışlık Fasulye Nasıl Hazırlanır?



Fasulye, yaz aylarında vazgeçilmez yiyecekler arasında bulunuyor. Hemen hemen her hafta sofralarımızdan eksik olmayan Evde Kışlık Fasulye Nasıl Yapılır? Birlikte inceleyelim.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Evde Kışlık Fasulye Nasıl Yapılır? Kışlık Fasulye Nasıl Hazırlanır?

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte, domates konservesi, menemen ve patlıcan gibi sebzelerin, kışa hazırlanmasının ardından, kışlık fasulye hazırlıklarına başlayacağız. Eylül ayının alarmıyla birlikte, evlerde başlamakta olan kış hazırlıkları, yazın yetişen sebzelerin kış boyunca bizi idare etmesi beklenmektedir. Aynı zamanda en sağlıklı haliyle tüketmeniz amaçlanmaktadır.

Evde Kışlık Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

İhtiyacınız olan malzemeler sırasıyla, 1 kg taze fasulye (evdeki birey sayısına göre veya isteğinize bağlı olarak daha fazla da kullanabilirsiniz.) 4 adet domates.

Malzemeler tamamsa evde kışlık fasulye yapımına başlayabilirsiniz. Öncelikli olarak yapmanız gereken ilk şey fasulyelerinizi ve domateslerinizi yıkmak olacaktır. Bol suyla güzelce yıkayınız. Domateslerinizi 5 – 10 dakika aralığında sirkeli suda bekletmeniz önerilmektedir. Domateslerinizin kabuklarını soymaya başlayınız. (İsteğinize bağlı olarak domatesinizin kabuklarını soymayabilirsiniz.) Daha sonra domateslerinizi küp küp doğrayınız. Fasulyelerinizin çöplü olan kısımlarını dikkatlice temizleyiniz. Temizleme işleminiz bittikten sonra fasulyelerinizi kırınız.

Daha sonrasında küp küp doğradığınız domateslerinizi ve fasulyelerinizi tencerenizin içine aktarınız. Bu kısmın püf noktası ise kısık ateşte domateslerinizi pişirmenizdir. Ara ara karıştırmayı unutmayınız. Yaklaşık, gözetiminiz altında 30 dakika pişirme işlemini yapınız.

Fasulyeleriniz piştikten sonra ocağınızın altını kapatınız. Fasulyeleriniz bir süre bekleyip soğuduktan sonra, tüketim miktarınıza göre buzdolabı poşetine veyahut ağzı kapanan fermuarlı poşetlerin içerisine koyunuz. Buzdolabınızın, buzluk bölümünde muhafaza ediniz. Kış boyunca dilediğiniz zaman tüketim sağlayabilirsiniz. Saklanmasında dikkat etmeniz gereken husus derin dondurucuya yemeklik olarak, tüketeceğiniz miktara göre ayırıp koymanız. Eğer çözülürse fasulyenizi kullanmanız gerekmektedir. Buzluktan çıkardıktan sonra çözüme olduysa buzluğa geri koymak, sağlığınız açısından zararlı olabilir. Kullanacağınız fasulyenizi buzluktan çıkarıp, çözündükten sonra kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Evde Kışlık Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

Fasulye konservesi yapımı, evde kışlık fasulye yapımına oldukça benzerdir. Sağlık açısından her iki saklama şekli de idealdir. İhtiyacımız olan malzemeler sırasıyla, 1 kg taze fasulye, 2 adet domates.

Taze fasulyelerinizi ve domateslerinizi bol suda yıkayınız. Fasulyelerinizin, çöplü olan kısımlarını özenle temizleyiniz. Daha sonrasında fasulyelerinizi kırınız. Domateslerinizi soyunuz ardından küp küp doğrayınız. (isteğinize bağlı kabuğunu soymayabilirsiniz.) Hazırladığınız domates ve fasulyelerinizi, derin bir tencereye koyarak kısık ateşte pişiriniz. Kısık ateşte pişirmek önemlidir çünkü birbirleriyle özleşmesini sağlamaktadır.

Fasulyeleriniz ocakta kısık ateşte pişerken, sizde kavanozlarınızı hijyenik hale getirmelisiniz. Bunun için kavanozlarınızın kapağını açınız ve bir kaba kaynatılmış su koyunuz. Daha sonrasında kavanoz ve kapaklarını 10 dakika bekletip, durulayınız. Pişirme işlemini tamamladıktan sonra, fasulyeleriniz soğumadan, önceden hazırladığınız hijyenik kavanozlara konulur. Kavanozun içinde soğuması beklenilir. Daha sonrasında kuru ve nemsiz ortamda muhafaza edilmesi önerilmektedir. Afiyet olsun.

Fasulye kötü kolesterolün düşürülmesinde büyük rol oynadığı düşünülmektedir. Fasulye, folik asit ve potasyum bakımından zengindir. Beyin sağlığına faydalıdır. Aynı zamanda A ve C vitamini içermektedir. Zayıflamaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Hamileler için faydalıdır. Kuru fasulyenin, böbreklere oldukça faydalıdır. Şeker hastaları için kullanımı idealdir. Fasulye içerisinde demir ve kalsiyum da bulunmaktadır. Fasulye, A vitamini içeriğinden kaynaklı göz sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır Yeşil fasulye düşük kalorili bir sebzedir bundan kaynaklı diyet yemeklerinde karşımıza çıkmaktadır. Kavurması ve yemeği ile diyet listesinde yer almaktadır. Fasulye serotonin salgılanmasına yardımcı olmaktadır. Sinir sisteminize de faydası olduğunu söylenmektedir. Ergenlik çağındaki çocukların taze fasulye tüketmesi, ileri zamanlar da oluşacak kemik hastalıklarını önlemeye yardımcı olmaktadır. Fasulye C vitamini içerdiğinden, cilde fayda sağladığı da söylenmektedir. Kuru fasulyede, protein miktarı oldukça yüksektir. Metabolizmayı hızlandırır. En önemlisi de kalp krizini engeller. Sağlıklı günler.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar