Güzel şiir Okuma örnekleri? Şiir Okurken Nelere Dikkat Edilmeli?
Şiirler bize ne veriyor, çocuklarımızı nasıl okuta biliriz ve onlara nasıl öğretiriz? Tüm küçük çocuklar şiiri sever ve ritmik olan her şeyi kolayca öğrenirler. Sonuçta ritim, insan vücudu için çok faydalı olan bir şeydir. Bizi çevreleyen her şey: Gündüz ve gecenin değişiminden mevsimlerden kalp atışlarına kadar - her şey ritme uyar.
Kuşkusuz şiirler hem hafızayı hem de konuşmayı geliştirir, etrafınızdaki dünyayı kolay ve neşeyle keşfetmenize yardımcı olur - özellikle hayvanlar, doğa ve sayma hakkında şiirler - şakacı bir şekilde saymayı öğretir ve bilmece şiirleri mantığı geliştirir.
Daha Derine Bakalım
Şiirler kafiyeli dizelerdir! Bu nedenle bunları tekrarlayarak bebek ister - ister istemez tam cümlelerle konuşabilir. Bu çok önemlidir, çünkü günlük yaşamda çocuklar tembeldir ve genellikle bir veya iki kelimeyle anlaşırlar.
Hafıza hakkında zaten söylendi, ancak şunu belirtmek isterim ki, ömür boyu kalan uzun süreli hafıza mekanizmalarını harekete geçiren şiirin ezberlenmesidir! Hafıza da geliştirilebilen bir kastır. Sonuçta, gelecekte fiziksel olarak güçlü ve sağlıklı olması için çocuğunuzu fiziksel olarak geliştiriyor musunuz? Ayrıca hafızayla. Mümkün olduğunca erken geliştirilmelidir.
Şiirlerin tekrarı telaffuzu da geliştirir - sonuçta ritmi ve kafiyeyi korumak için kelimeleri tamamen söylemeniz gerekir. Eh, bu konuda çok sayıda tekerleme ve cümle var, kişisel olarak, gelecekte konuşma kusurlarından kaçınmak için bir çocukla ezberlenmesi gerektiğini düşünüyorum.
Şiir Başka Ne Verir?
Müzikal işitmenin önemli bir bileşeni olan ritmik işitme geliştirirler. Ritm, müziğin temelidir. Bu arada, ritm ve müzik de çocuklarda matematiksel beceriler geliştiriyor. Ve tabii ki, üç yaşına geldiğinde, çocuk, en sevdiği şiirleri ve bayramları sayesinde, toplum içinde konuşmayı öğrenir. Lakin, şiir okul hayatında işe yarayacak çok önemli bir beceridir!