Sürekli Kramp Girmesi Hangi Hastalığın Belirtisi? Baldıra Kramp Girmesi?
Kramp Girmesinin Nedenleri
Tiroid
Tiroid hastalıklarının nesnel belirtileri arasında kramp girmesi yer almaktadır.
Vitamin Eksikliği
Kasların gevşemeden kasılmasının nedenlerinden biri de vücudun yetersiz vitamin alması ve kasları besleyememesidir.
Bu durum kramp ataklarına neden olmaktadır.
Magnezyum eksikliği
İnsan vücudunda kasların gevşemesi için görevli enzim magnezyum iken, kasların kasılmasında ise kalsiyum görevlidir. Buna bağlı olarak kramplar kalsiyum ve magnezyum eksikliğinden de olmaktadır.
Stres ve Heyecan
Kaslarda ortaya çıkacak kasılmalarda aktif rol oynayan stres ve heyecan, istem dışı kasların kasılmasına neden olur.
Bu da kramp girmesine neden olmaktadır.
Hamilelik
Kadınlarda gebelik döneminde alınan kilolardan dolayı hareket kısıtlılığı yaşandığı için kramp girme olayı yaşanmaktadır. Bu dönemde yapılacak düzenli egzersizler bacak kramplarını önlemeye yarar.
Şeker Hastalığı
Şeker hastalıklarında en belirgin görülen şey ayak altında yanma hissi ve sık idrara çıkmadır. Kan şekeri neticesinde oluşan kas kasılmaları kramp girmesine sebep olabilir.
Böbrek Hastalıkları
Organların görevlerini yapabilmesi ve devam ettirebilmesi için su, hayati bir öneme sahiptir. İnsan vücudunun % 60’ı sudan oluşmaktadır. Vücudumuzda ortaya çıkan sıvı kaybı böbrek hastalıklarına işaret etmekte ve buna bağlı kramplar da ortaya çıkmaktadır.
Ani hareketler
Gün içinde yapılan ani hareketler de kramp girmesine neden olmaktadır. Kaslarımız hareketten evvel beyinde bulunan kaslara gevşeme sinyali yollar.
Aniden yapılan hareketlerde bu sinyalin gecikmesi sonucunda gevşemeden gerilen kaslar kramp sancısı olarak geri döner.
Varis
Kramp sancıları özellikle bacak ardındaki baldırlarda meydana gelir. Gün içerisinde fazla ayakta durmak ya da kalıtsal yatkınlık ile varisler baldırlarda oluşan krampların sorumlusu olabilir.