En İyi Fotoğraf Nasıl Çekilir? En İyi Video Nasıl Çekilir?
Video ve Fotoğraf Çekim İşlemleri Nasıl Yapılır?
Fotoğraf ve video çekimi, son zamanlarda fazlaca gereksinim duyulan işlevler arasında yer almaktadır. Sadece insanlar değil birçok kurum da bu hizmete ihtiyaç duymaktadır. Video ve fotoğraf çekimi aslında uzmanlık gerektiren bir husustur. Herkes akıllı telefon ile veya kamera ile fotoğraf ve video çekebildiğini düşünse de işin aslı öyle değildir.
Video ve fotoğraf çekimi, amatör ve profesyonel olarak iki türlü yapılır. Amatör çekim herkes tarafından yapılabileceği gibi, profesyonel çekim sadece işin eğitimini almış kişiler tarafından yapılır. Fotoğraf ve video çekimi yapılırken tüm detaylara dikkat ederek hareket edilmelidir ki çekimler güzel olsun.
Video ve Fotoğraf Çekim İşlemi Nasıl Yapılır?
Video ve fotoğraf çekimi uygulamalarında kullanılan ekipmanlar çok önemlidir. Şöyle ki; bir videonun veya fotoğrafın kalitesini belirleyen ana etkenler arasında ekipmanlar da yer alır. Kamera ile fotoğraf ya da video çekmeden önce lensi temizlemeliyiz. Bu işlem kolay gibi görünse de profesyonel video çekimi için ilk ve en mühim adımdır. Bir fotoğraf makinesinde ise bu işlem için objektif kapağını açmak gerekir.
Akıllı telefonunuzla herhangi bir video çekmeden evvel, kameranın görüntüsünün herhangi bir nesne veya toz ile kaplanmadığından emin olmalısınız. Bunun için kamera camını nemli temizlik mendiliyle silebilir ya da soluğunuzla nemlendirerek yumuşak bir bezle de silebilirsiniz.
Fotoğraf çekimine başlamadan evvel kamera ayarlarınızı kontrol etmelisiniz. Android telefonlar, video kameralara oranla daha az ayarlara sahip olsa da, durumun böyle olması güzel bir video çekemeyeceğiniz manasına gelmez. Pek çok akıllı telefon ile artık 4K video çekimi yapılabilmektedir. 4K Videoda çekim yapmak için tüm telefonlarda 4K seçimi yapmanız yeterlidir.
Fotoğraf ve video çekerken önemli problemlerden biri de kamera sarsıntılarının önlenmesi gerektiğidir. Bunun çözümü de dijital görüntü sabitleme (stabilizer) ya da optik görüntü sabitleme işlemine başvurulmasıdır. Dijital görüntü sabitleme, videonun kaydedilmesinden sonra, ekstradan yazılıma ihtiyaç duyulmadan otomatik olarak kamerada videolara kırpma işlevlerinin uygulanmasıdır.
Ayrıca ağır çekim özelliğini kullanıp çeşitli videolar çekerek videolarınızı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Ağır çekim uygulamaları, videolarınızı yavaş hareket ettirerek videonun en ince detayını dahi görmenize olanak sağlar.