Yaşamın Amacı Nedir Kısaca? Dünyaya Geliş Amacımız Nedir Kısaca?
İnsanın Yaşam Amacı Üzerine:
- İnsan yaşam amacını nasıl bulur ve bulduğu gerçekten o mudur?
- Yaşam amacını bulmak için ne yapılmalıdır veya yaşam amacını bulmak şart mıdır?
- Yaşam amacının bulunmasında kimler yardımcı olabilir bizlere?
- Yaşam amacını bulamazsa insan, yarım mı kalır?
Bu soruların cevabına kimse ‘Evet, şudur.’ diyemez. Sadece kendi çapında bilgi yürütebilir.
Bana öyle geliyor ki; tüm insanlar kendilerini gerçekleştirebilsinler diye bu hayatın içerisine konulmuşlar.. Yani ilahi yaratım boyutunda böyle bir durum söz konusu diye düşünüyorum. Bu duruma sınav diyoruz ama bu bence bir öğrenme serüveni…
Bu öğrenme serüveni, kısaca süreç diyelim biz buna, kendimizi tanımamızla ilgili tamamen.. Kendimizi tanıyabilmemiz için bize; bizim gibi insanlar ve aynı zamanda güzel beşeri özelliklere sahip insanlar ve de aralarında yaşanacak olaylar verilmiş.
Birçok şey cazip halde ve aynı oranda birçok şey de korkulacak derecede bu hayatın içerisinde.. İşte bizim tüm mücadelemiz; bu korkulacak şeyler ve cazip şeyler arasındaki irademizle ve de bu konudaki farkındalığımızla ilgili.. Temeli bu kadar basit olan bir hayat yolunda yürüyoruz.
Bizi bir taraftan cazibeye ve diğer taraftan korkuya iten zihnimizi kontrol altına almadan; aslında hepsinin bir bütün olduğunu ve kendimizi, insanı ve hayatı anlamak için birer fırsat olduğunu görmeden, kendimizi gerçekleştiremeyeceğimizi düşünüyoruz ama yanılıyoruz!
Hayatın amacı sadece bundan bağımsız değil. Bu yolda; cazibe ve korku dengesini koruyabilmek, dıştan ve içten gelecek olan her türlü şeye karşı hazırlıklı ve kabullenici bir şekilde, öğrenmeye ve gelişmeye açık kalarak, kendini ve yaşantını inşa ederek ilerlemek gerekiyor.
Yaşam amacı denilen şey; bilim insanı olmak, zengin olmak, dünayya barış getirmek veya profesör olmak gibi şeyler değildir.
Bunlar ancak yaşam amacını gerçekleştirmek için o yolda seçtiğin enstrümanlardır sadece…Amaç farkına varmak!
Bu kainatın sistemini,matematiğini, verilenleri, alınanları ve de nedenlerini…
Bu hayatta var olmak için ödediğin bedeller kadar kendini gerçekleştirebilirsin! Ne daha azı ne de daha fazlası.. Tam olarak bu. Bu hayatta var olabilmen için bedel ödemenin neye hizmet ettiğini anladığında; zaten başına gelen acı ve tatlı, iyi ve kötü her şeye bakış açın değişecektir.
Bu öğrenme serüvenindeki süreçte; kendini varoluşa açmak, hayatına gelen her şeyi sahiplenmek ve kucaklamak gerekiyor.
Sadece iyi ve mutlu olmak peşinde olmadan, karşılaştığımız ve yaşadığımız her şeyin bize özel ve geliştirici bir kus niteliğinde olduğunu anlamak, dışarıdan gelecek seslere kulaklarımızı tıkayıp, iç sesimizi dinlemek, isteklerimizin ve arzularımızın ve de tutkularımızın peşinden gitmemiz gerekiyor.. Bunları yaparken zaten kendiliğinden yaşam amacına doğru yürümüş ve kendine en uygun enstrümanları seçmiş olursun… Düşünmene gerek kalmaz.