Turşu Suyu Neden Sümüksü Olur? Uzayan Bulanık Turşu Suyu?

Salatalık turşu suyu neden sümüksü olur, turşu suyu neden bulanır, bozuk turşu nasıl anlaşılır, turşu suyu neden beyazlar

Salatalık Turşu Suyu Neden Sümüksü Olur? Uzayan Bulanık Turşu Suyu? 

Salatalık turşusu kurdunuz ve salyalanmış gibi bir görüntümü oluştu. Peki, salatalık turşu suyu neden sümüksü olur?  Bu şekilde bir görüntü oluştuğunda turşu bozulmuş mudur? Şimdi sizlere merak ettiğiniz bu sorular hakkında detaylı açıklamalar yapacağız. O zaman yazımızın devamını okuyabilir ve detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Salatalık turşusu kurduğunuzda bir süre sonra sümüksü bir yapının olduğunu fark edebilirsiniz. Bunun sebebi salatalığın üzerinde bulunan kimyasal maddelerdir. Böyle bir sorun ile karşılaşmamak için salatalığı su içerisinde bir süre bekletmeniz ve daha sonra iyi bir şekilde temizlemeniz gerekir. Bunun yanı sıra; turşu kurarken tuz oranını iyi ayarlamadıysanız da bu problem meydana gelebilir. Genellikle tuzu az koyan kişiler turşu suyunda bulanıklık ve salyalanmış bir görüntü görmektedir.

 

Turşu Suyu Neden Bulanır

Turşu yapıldıktan bir süre sonra Bulanık bir görüntüye sebep olabilir. Hatta bazı kişiler bu görüntünün ardından turşunun bozulduğunu düşünmektedir. Evde yapılan salatalık turşusunda  sağlığa faydası olan bakterilerin üremeye başladığında, bulanıklık meydana gelir. Bu durumda turşu bozulmamıştır ve bu görüntü turşunuzun olduğuna işarettir. Turşunuz olmaya başladığında ise bu görüntü yok olur. Fakat turşunuzu açtıktan sonra turşunuz da sümüksü doku, yumuşaklık, kötü koku,  bulanıklık ve küflenme oluyor ise o zaman turşunuz bozulmuştur.

Bozuk Turşu Nasıl Anlaşılır

Turşuyu kurduktan sonra belirli bir süre takip edilmelidir. Peki, turşunun bozulduğu nasıl anlaşılır. Bozuk olan bir turşu da küflenme meydana gelir ve tadı, kokusu kötü olur.

Yeşil ve aynı zamanda beyaz renkli tabakalanmalar görüyorsanız bu turşu bozulmuştur. 

Turşu Suyu Neden Beyazlar 

Turşuyu kurduktan sonra uzun ömürlü olması  için doğru bir şekilde saklanması gerekir. Turşuyu kurarken malzemelerin mutlaka dengeli olarak konulması şarttır. Aynı zamanda tuz oranının ise iyi ayarlanması gerekir. Malzemeler düzgün konulur ise ve tuz oranı iyi olur ise turşuda beyazlama meydana gelmez. Eğer turşunun tuzu az ise ve malzemeler rastgele konulduğu ise; turşunun tabakasında beyazlama oluşabilir. Bu durumda turşu bozulmaz ancak kullanım ömrü kısa olur.

Aynı zamanda turşunun tadında da değişiklikler meydana gelebilir. Bu sebepten dolayı da turşu kurarken dikkatli olunmasını da fayda vardır.

Turşunun Bulanık Bir Yapıya Sahip Olmaması İçin Neler Yapılır?

Turşunun bulanıklığını engellemek için çeşitli yöntemler bulunur. Turşu kurarken malzemelerin eksik olmamasına özen göstermeniz gerekir. Eğer turşu kurarken turşunun malzemelerinde eksik bulunuyor ise bu bulanıklık oluşması için bir etkendir. Turşunuzun malzemelerini ekledikten sonra üzerine koyacağınız su asla musluk suyu olmamalıdır. Musluk suyu kullandığınızda turşunuz da kısa bir süre sonra bulanıklık meydana gelecektir. Bunun için turşunuzun üzerine içme suyu kullanmalısınız. Turşunun olmazsa olmaz malzemesi sirkedir.

Eğer turşunuzun yapımında sirke koymazsanız turşunuz bulanık olur ve beyazlanmalar meydana gelir. Sirke tercih ederken ise doğal sirke olduğuna emin olmalısınız. Turşunuzu doğru bir şekilde kurarsanız, bulanık bir yapıya sahip olmasını engellersiniz 

Turşuda Kötü Koku Varsa Bozulmuş mudur?

Turşunuzu kurdunuz ve olmasını bekledikten sonra açtınız. Eğer turşunuz da sizi rahatsız eden kötü bir koku mevcut ise turşunuz bozulmuştur. Bozulan turşu da aynı zamanda sümüksü yapı, tabakasında beyazlanma ve turşu suyunda bulanıklık görülür. Turşuda bozulma meydana geldiği ise asla turşuyu tüketmemelisiniz. Turşuyu kurduktan sonra ise serin, güneş görmeyen ve kuru ortamda muhafaza etmelisiniz.

Düzğün ve Doğru Renkte Tursu ve Tursu Suyu Renği

Örnek turşu 

Bozuk olmayan görünüş itibari ilede duzgun olan turşu görünüşleri


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar