Sanayi İle İlgili Meslekler? Ticaret İle İlgili Meslekler?



Sanayi ile ilgili meslekler: depo sorumlusu, fabrika işçisi, muhasebeci, satın alma uzmanı, insan kaynakları personeli


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Sanayi İle İlgili Meslekler? Ticaret İle İlgili Meslekler?

Sanayi ile ilgili meslekler ile ilgili bilgi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Şimdi sizlere detaylı bir şekilde sanayi ile ilgili meslekler hakkında bilgi vereceğiz. O zaman yazımızın devamını okumaya başlayabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki artık tüketimini yaptığımız ürünler sanayiden elde edilir. Bu sebepten dolayı da sanayi insan yaşantısı için çok önemlidir. Şimdi sizlere sanayi kapsamında bulunan mesleklerden bahsetmek istiyoruz.

Depo Sorumlusu

Sanayi ile ilgili mesleklerden bir tanesi depo sorumlusu dur. Depo sorumlusu üretilen malzemelerin sevkiyatını yapan kişidir. Bu kişi malzemelerin fiziksel ve aynı zamanda evrak kontrollerini gerçekleştirir. Stoklamanın var olup olmadığına bakar. Malzemelerin bulunduğu deponun temizliğini ve aynı zamanda düzenini sürekli olarak kontrol etmektedir. Sene sonu geldiğinde ise envanter çalışması yapar.

Fabrika İşçisi

Fabrika işçisi; işlenmiş ve aynı zamanda işlenmemiş olan maddeleri makine yardımı ile hazır bir duruma getiren kişidir. Bu kişiler maddelerin üretimini sağlar ve aynı zamanda makinelerde bir problem oluşur ise bunu yönetici olan kişiye söyler. Sanayi kapsamındaki meslekler arasında yer alır.

Muhasebeci

İşletmelerin mali kaynak durumunu ve aynı zamanda varlıklarını kayıt tutan, analiz eden ve aynı zamanda yorumlayan kişilere denilmektedir. Muhasebecilerin de çeşitleri vardır. Bunlar serbest muhasebeci ve ön muhasebedir. Muhasebeciler; çalıştıkları yerin sorumluluklarını üstlenirler. İşletmelerin kayıtlarını tutarlar.

Satın Alma Uzmanı

Bir malzemenin satışını alan ve yapan kişiye denir.  Aynı zamanda malzemenin piyasadaki fiyatını araştırıp kontrollerini yapar. Peki, satın alma uzmanının görevi nedir? Araştırmalar yapar, belgeler düzenler. Kurum ile alakalı yazışmalar hazırlar. Komisyon oluşturur.

İnsan Kaynakları Personeli

İnsan kaynakları personeli; iş başvurulularını, işten ayrılma kararını yönetir.  Aynı zamanda o şirkette görev yapan kişilerin izinlerini, maaşlarını düzenli olarak takip eder. İhbar ve kıdemi takip eder. İşe alınacak olan kişiler ile ön görüşme yapar. Başvurusu olan kişilerin referanslarını inceler.  İnsan kaynakları bölümünden çalışmak için bir kişinin üniversite de insan kaynakları yönetimi okuması gerekir. Aynı zamanda iktisat, işletme ve çalışma ekonomisi bölümünü okuyan kişilerde insan kaynaklarında görev yapabilirler.

Kamyon Ve Tır Şoförü

Tır ve kamyon şoförü; yük taşıyan kişilerdir.  Malzeme, hafriyat ve aynı zamanda nakliyat gerçekleştirirler.  Bu kişiler şehir içinde ve aynı zamanda şehir dışında çalışabilirler. Kamyon ve tır şoförü olmak isteyen kişilerin C sınıfı ehliyetinin olması gerekmektedir. Aynı zamanda bu kişilerin ortaöğretim mezunu olması gerekir. Peki, yaş sınırı var mıdır? Tır ve kamyon şoförü olmak için bir bireyin en az 21 yaşında olması gerekir.

Ambalaj Tasarımcısı

Ambalaj tasarımcısı; bir ürünün dış yüzeyi için bir kimlik hazırlar. Bu malzemenin kaliteli olmasına ve aynı zamanda hedef kitle tarafından beğenilmesine özen gösterir.

Makine Bakım Görevlisi

İş yerinde bulunan iş makinelerin ve diğer aletlerin bakımını üstlenen kişidir.  Bu kişiler makine ve aletlerin düzenli bir şekilde bakımını yapar ve arıza mevcut ise arızaları giderir. Test eder ve parça değişimini gerçekleştirir.

Mekanik Teknisyeni

Makine teknisyen; makinelerin arızalarını giderir. Bakımlarını yapar. Parçalarının değişmesine yardımcı olur.  Makine teknisyeni olmak için en az önlisans mezunu olunmalıdır.

Endüstri Mühendisi

Endüstri mühendisi; üretim sürecini düzenli aralıklar ile kontrol eder. Maliyetin az olmasını sağlamak ve aynı şekilde ürünün kaliteli olmasına yardımcı olur.  Endüstri mühendisi olmak için 4 senelik üniversite bitirilmelidir.

Makine Mühendisi

Makine mühendisi; ürünlerin bakımı, gelişimi, tasarımı, analizi ve üretimi ile ilgilenen kişidir. Makine mühendisi olmak için 4 senelik makine mühendisliği bölümü bitirilmelidir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar