Et Tavuğu Kaç Kilo Olur? Canlı Tavuk Kaç Kilo Gelir?



Et tavuğunun ne olduğunu, kaç kilo olduğunu ve daha fazlasını sizler için derledik. İşte et tavuğu hakkında bilinmesi gerekenler...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Et Tavuğu Kaç Kilo Olur? Canlı Tavuk Kaç Kilo Gelir?

Tavuk üretimi ülkemizde oldukça yaygındır. Bu nedenle de kullanılacak olan çeşitli alanlara göre tavuk üretimi yapılmaktadır. Ülkemizde son dönemlerde gezen tavuk ünlü olsa da çeşitli merkezlerde yetiştirilen tavuklar daha çok üretilmektedir. Peki, et tavuğu kaç kilo olur? Bu yazımızda et tavuğunun ne olduğunu, et tavuk cinslerini ve et tavuklarına dair bütün ayrıntıları sizler için derledik. Sizde bu yazımızı okuyarak, et tavuğunun kaç kilo olduğunu, et tavuk cinslerini ve et tavuklarına dair bütün ayrıntıları öğrenebilirsiniz. İşte et tavuğu hakkındaki detaylar…

Et Tavuğu Nedir?

Et tavuğu, etlik tavuk üretimi için üretilen bir cinstir. Soyları 1930’lu yıllara dayansa da ülkemizde de et tavuğu günümüzde de üretilen cinsler arasındadır. Özellikle marketlere ve kasaplara et üretimi için üretilen bu tavukların farklı cinsleri de bulunmaktadır. Peki, et tavuklarının farklı cinsleri ve detayları nelerdir? İşte et tavuk cinslerinin farklı cinsleri ve detayları…

Et Tavuğu Cinsleri

Et tavuğu cinsleri arasında en bilinenleri şu şekilde sıralanabilir: Sasso, Broiler, Pleymut, Amrock, Köy tavuk cinsleri bulunur. Bu cinslerin birbirinden farklı özellikleri bulunur. Bu et tavuğu cinslerinin birbirinden farklı olarak avantajları bulunduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır.

Et tavuğu cinslerinin olumlu ve olumsuz yönleri olsa da genel olarak hastalıklara karşı gösterdikleri dirençle bilinirler. Ayrıca et tavuğu cinslerinin çoğu gezen tavuk olarak bilinmektedir. Bu nedenle olsa gerek ki et tavuğu cinsleri birçok hastalığa karşı direnç göstermektedir.

Et Tavuğu Kaç Kilodur?

Etlik piliçte denilen bu tavuk cinsleri, sıklıkla et için üretilirler. Bu nedenle de et verimleri oldukça yüksektir. Et tavuğu cinslerinin yaklaşık olarak 2 kilo ağırlığının olduğu söylenebilir. Ancak bu kilo durumu bakılmasına, yetiştirilme koşullarına ve diğer birçok özelliğe bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar