En Erken Kaç Yaşında Doktor Olunur?
Doktor olmak, ülkemizde birçok gencin hayalidir. İnsanların sağlıklı olması için ellerinden geleni yapan doktorlar, birçok eğitimi alıyorlar. Peki, en erken kaç yaşında doktor olunur? Bu yazımızda nasıl doktor olacağınızı, en erken kaç yaşında doktor olabileceğinizi ve daha fazlasını sizler için derledik. Sizde bu yazımızı okuyarak, doktorluk mesleği hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. İşte en erken kaç yaşında doktor olabileceğiniz…
Doktorluk Mesleği
Doktorluk mesleği, birçok farkı branşa ayrılır. Başta ortak dersleri alan doktorlar, daha sonrasında da branşlarına yönelik dersleri alırlar. Zor bir eğitim sürecinden geçer ve insanların sağlığı için iyice eğitilirler.
Bundan dolayı doktorluk mesleği, en önemli meslekler arasında bulunur.
Tıp Fakültesi Kaç Yıldır?
Tıp fakültesi 6 yıldır. Yabancı dil hazırlık eğitimiyle birlikte 6 yıl tıp bölümü okunur. Hatta bazı üniversitelerde 7 yıla kadar tıp eğitiminin çıktığı görülür. Teorik, uygulamalı ve klinik eğitimleri bulunan tıp fakültelerinde, büyük özenle dersler işlenir. Sizde üniversite derslerinize önem vermeli ve tıp fakültesini tam zamanında bitirebilmelisiniz.
Kaç Yaşında Doktor Olunur?
Tıp bölümü 6 yıldır. Zorunlu eğitiminizi (12 yıl) tamamladıktan sonra tıp fakültesine gidebilir ve doktor olabilirsiniz. Yani üniversiteye girdikten sonra üzerine 6 yıl daha eklemeniz gerekmektedir. Ortalama 18 yaşında üniversite okunmaya başlandığı düşünülürse, 24 yaşında tıp fakültesinden mezun olabilirsiniz.
Uzman Doktor Nasıl Olunur?
Uzman doktor olmak için öncelikle branşınıza göre bu sürenin değiştiğini bilmenizde fayda var. Branşlarda uzmanlık olmak en az 3 yıl sürmektedir. Farklı bir branşa göre ise bu süre en fazla 6 yıl olabilir. Yani uzman doktor olmak için 3 ila 6 yıl daha eğitim almanız gerekir. Ancak uzmanlık eğitimini aldıktan sonra uzman doktor olabilirsiniz.