Mısır Ne Zaman Ekilir? Mısır Nasıl Ekilir Ve Yetiştirilir?

Mısır ülkemizde çok fazla sevilen bir yiyecektir. Bu yüzden mısırın ne zaman ekileceğini merak ediyorsanız, buyurun sizi yazımıza alalım.

Mısır Ne Zaman Ekilir? Mısır Nasıl Ekilir Ve Yetiştirilir?

Mısır küçüklüğümüzden bu yana, oldukça severek tükettiğimiz besinlerden bir tanesidir. Mısır yetiştirmek oldukça kolay bir iştir. Mısır ekmek için dilerseniz, mısır tohumlarını tarım ile ilgilenen insanlardan temin edebilirsiniz. Ayrıca mısır tohumu, mısırın ta kendisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıyeten mısır bitkisi ılıman iklimleri seven bir, bitki çeşididir. Mısır yetiştirmek istediğiniz bölgenin iklim şartları ve güneş görme miktarı oldukça önemlidir.

Ayrıca sadece iklim koşulları değil, mısırı ekmek istediğiniz toprağın nem miktarı ve yumuşaklık seviyesi de oldukça büyük bir önem taşımaktadır.

Mısır Ekilirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Mısır ekmek istediğiniz toprak, mutlaka nemli ve yumuşak olması gereklidir. Böylelikle oldukça lezzetli ve verimli mısırlar elde etmiş olursunuz. Dolayısıyla mısır ekmek istiyorsanız, mutlaka ilkbahar mevsimini beklemeniz tavsiye edilir. Hemen ardından dikmek mısırı, toprak içerisinde 5 cm boşluk bırakarak ekmeniz gerekir. Ayrıca mısır ekerken aralarındaki boşluk mutlaka 10 cm ila 15 cm arasında olmalıdır. Bu şekilde daha verimli mısırlar elde etmiş olursunuz. Bilmelisiniz ki mısır yaz bitkisi olarak karşımıza çıkar ve yaz aylarında ürün verir.
  • Mısırın çimlenmesi için, yaklaşık olarak 1 ay geçmesi gerekir. Ayrıyeten mısır suyu oldukça fazla seven bir bitki türüdür. Özellikle de püskül şeklinde kısımları oluştuğu zaman, normalden daha fazla suya ihtiyaç duymaya başlar. Dolayısıyla sıcak ve kurak geçirilen yaz aylarında, gün aşırı sulanması tavsiye edilir. Mısırın gelişimi ve olgunlaşması için toprağın nemli kalması oldukça önemlidir. Ancak toprak çamur kıvamına gelmemelidir. Çamur kıvamı almış olan toprak, üzerinde bulunan bitkiyi çürütebilir. Bu yüzden oldukça dikkatli olmalısınız. Mısır tohumlarını saklamak ister iseniz, serin ve kuru bir yerde muhafaza etmeniz yeterli olabilmektedir.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar