En Çok Tercih Edilen Salon Çiçekleri? Salon Çiçekleri İsimleri ve Bakımı?

Salon çiçekleri isimleri ve bakımı. Çiçekler, hem salonunuza farklı bir hava katan hem de havanızı temizleyen mükemmel canlılardır. Bazı insanlar çiçekli bitkileri severken bazıları yapraklı bitkileri sever. Bazı insanlar evde çok bulunamadığından kaktüsleri çok fazla bilmez

En Çok Tercih Edilen Salon Çiçekleri? Salon Çiçekleri İsimleri ve Bakımı? Uzun Ömürlü Salon Çiçekleri?

Çiçekli Bitkiler

  • Gardenya Çiçeği

Gardenya çiçeği, tropikal bir bitkidir. Işığı çok sevmez bu yüzden direk ışık almayan bir yere koymalısınız. Gün içinde yapraklarına hafif su serpilmelidir, bu onların canlı kalmalarını sağlayacaktır. İlkbahar ve sonbaharda çiçek açar. Yaz ayları bu çiçekler için uyku aylarıdır ama doğru bakıldığında yazın bile nadiren çiçek açtığı görülmüştür. Çiçeklerinin tüylü bir görünü olmakla beraber çok az renk çeşidi vardır. Genellikle beyaz, sarı ve yeşil yapraklardan oluşmaktadır. Sabah güneşini almayı seven bitkilerdir fakat gün boyu kesinlikle güneşe maruz bırakılmamalıdır. Güneşi çok sevmeyen ama nemi seven bitkiler olduğu için çok soğuk yerlerde de bırakılmamalıdır. Böyle anlatınca zor gibi gelse de söylemek istediğimiz salonunuzun sabah güneşi alan ama gün boyu güneş almayan bir yerine koymalı ve normal oda sıcaklığında tutulması gerektiğidir. Melekleri sembolize ettiği bilinmekte, gerçek ve saf aşkı temsil ettiği söylenilmektedir.  Emziren kadınların sütünü artırdığı da söylenmekte ayrıca stresi de azalttığı bilinmektedir.

  • Orkide

Orkide, bakımı oldukça zor ama doğru bakıldığında güzelliği ile büyüleyen bir çiçektir. Özel günlerde de oldukça tercih edilen bu çiçeğin fiyatı da oldukça pahalıdır. Toprağı diğer bitki topraklarından ayrıdır, çiçekçilerden elde edebileceğiniz bir toprağı vardır adı orkide toprağı olarak geçmektedir. Saksısı şeffaftır ve mutlaka delikli olmalıdır çünkü fazla su orkideyi çürütebilir. Her zaman çiçek açmaz, çiçek açmıyor diye üzülmeyin. Açsa da fazla uzun ömürlü çiçekleri yoktur, yıl boyunca kalmaz, çok hassastır.  Orkide de gardenya gibi doğrudan güneş almayı sevmez ama aydınlık olan yerde olmayı severler. Unutmayalım onlar da canlıdır farklı ihtiyaçları vardır.  Toprağı nemsiz kaldığında sulanmalıdır ama tabii ki bu mevsimlere göre değişkenlik gösterebilir. Kış aylarında haftada bir sularken yazın 3-4 günde bir sulama gerektirebilir.

  • Siklamen( Tavşan Kulağı)

Romantik anların çiçeğidir. Kayalıklarda yetişir bu yüzden soğuk havalara alışkındır ve bakımı da kolaydır. Fazla güneşi sevmez ama hiç görmezse de solabilir. Rüzgarlı yerlerde bırakmak da çiçeği olumsuz etkiler. Yapmanız gereken bu çiçeği ferah alanlarda tutmaktır. En çok tercih edilen salon bitkilerindendir. Soğanlı bir çiçektir bu yüzden de fazla suyu sevmez. Bu çiçeğin saksısı delikli olmalıdır.  Birkaç rengi vardır; fuşya, pembe, beyaz ve kırmızı renkleri vardır. Bu çiçek göz kamaştıracak güzelliktedir. Toprağı kurudukça sulanmalıdır. Kışın haftada bir kez sulama yeterliyken yazın haftada 2 gün sulama yeterli olacaktır yine de toprağına bakıp öyle sulamak gerekir.

  • Atatürk Çiçeği

Atatürk çiçeğinin diğer adı “poinsettia” dır. Kırmızı, pembe, sarı renkleri vardır. Güneşi çok sever ama sadece bir tarafının güneşe bakması çiçeğin eğilmesine neden olacağından gün boyu belli aralıklarla çevrilmelidir. Doktor Kirk Landın adında bir profesörün tavsiyesi üzerine bu çiçeğe Atatürk Çiçeği adı verilmiştir ve dünyanın her yerinde bu isim bilinmekte ve kullanılmaktadır. Bu çiçek kış aylarında özellikle de Ocak ve Şubat aylarında çiçek açmaktadır. Toprağı kurudukça sulanmalıdır, fazla su vermek çiçeğin ömrünü kısaltır ve hatta mantar oluşturarak çürümesine neden olur. İlkbahar aylarında budanabilir. Köklendirme işlemi genelde suda yapılmaktadır. Atatürk çiçeği, bir salon için muhteşem bir seçenektir.

Yapraklı Bitkiler;

  • Difenbahya

Difenbahya, salonununuz için en doğru tercihlerden biri olacaktır. Hem görüntüsü hem de kolay bakımı sizi mutlu edecek. Yeşil yapraklarının ortasındaki çok açık renkteki yeşil görüntü açısından çok güzeldir. Nemini yapraklarından akıtır ve bu sıvının tehlikeli olduğu bilinmektedir. Çocuklarınızın bu sıvıyı ağzına sürmemesi gerekmekte çünkü zehirli olabilir, yaprakları yiyen kişi bir süre konuşamayabilir. Yaprakları çok uzun yıllar dayanmaz, yeni yaprak verirken bir veya iki yaprağı da solacaktır. Solan yaprakları mutlaka gövdeye zarar vermeden koparmalısınız. Bu çiçek yer seçmez ve kolay büyür hatta 2 metreye kadar büyüyebildiği görülmüştür. Toprağı kurudukça su verilmelidir, kesinlikle kireçli, klorlu su verilmemelidir. Yaprakları temiz ve nemli bezle arada bir temizlenirse daha sağlıklı bir görüntüsü olacaktır. Çoğaltılması sıcak aylarda yapılır, gövdesi bölünür ve toprağa dikilir ,bu işlemi ayrıntılı bilmiyorsanız kendiniz yapmamalısınız. Saksısı ne çok büyük ne de çok küçük olmalıdır. Büyüdükçe saksısı değiştirilmelidir. Ve saksı mutlaka delikli olmalıdır, arada toprağını ellerinizle çok bastırmadan havalandırabilirsiniz.

 

  • Deve Tabanı

Deve tabanı, en çok tercih edilen salon çiçekleri arasında yer almaktadır. Bakımı kolaydır, görüntüsü ile de salonunuza ayrı bir hava katar. Dar alanlardan hoşlanmayan bu bitki eğer evde yetiştirilecekse saksısı mutlaka büyük olmalıdır. Yaprakları tozlandığında difenbahya gibi nemli ve temiz bir bezle hafifçe temizlenmelidir. Toprak seçiminizi mutlaka torflu topraktan yana kullanmalısınız. Deve tabanı, geniş yapraklı bir bitkidir, ihtişamlıdır. Kesinlikle doğrudan güneş alan alanlara koymamalısınız çünkü yaprakları doğrudan güneşe maruz kaldığında solacaktır. Ilık bir su ile sulama yapmalısınız ve su her zaman aynı ölçülerde olmalıdır, kesinlikle çok sıcak veya çok soğuk su ile sulamayınız.

  • Kılıç Çiçeği

Kılıç çiçeği de ofis veya salonlarda çok tercih edilen bir bitki türüdür. Görüntüsü ile gerçekten bir kılıcı andırır. Yeşil yaprakları insanlara huzur verir. Orta boyutlu bir saksı tercih edilmelidir. Sulaması çok sık yapılmamalıdır. Kış aylarında iki haftada bir sulanmalı, yaz aylarında haftada bir sulanması yeterli olacaktır. Kılıç çiçeği büyüdükçe saksı da bir büyüğü ile değiştirilebilir, bunun için en uygun zaman ise ilk bahar ayları özellikle de Nisan ayıdır. Budaması yapılan çiçek daha sağlıklı olacaktır. çoğaltılması en kolay bitkilerdendir.

  • Kaktüs

Kaktüsler, bakılması en kolay bitkidir diyebiliriz. Çok seyahat eden biriyseniz ve bitkileri de çok seviyorsanız tavsiye edilebileceğim bitki kesinlikte kaktüstür. Birçok farklı şekillerde kaktüs vardır. Kaktüsler fazla su istemez, güneşe ihtiyaçları pek yoktur. Kış aylarında çok az su verilmelidir. Hatta kış ayları için hiç su verilmese bile yaşayacağı söylenilebilir. Yaz aylarında ise iki haftada veya 20 günde bir su verilebilir. Sık su verilmesi çürümesine neden olur. Kaktüs evinize ilginç bir hava katarken aynı zamanda da radyasyonu emer. Televizyon olan odalarda bulundurulması şiddetle tavsiye edilir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar