Organizasyon İşi Nasıl Yapılır? Organizasyon İşi Kurmak İstiyorum?



Organizasyon işi son zamanlarda fazla tercih ediliyor. Gerek açılışlar gerek toplantılar gerekse de söz, nişan gibi cemiyetler için organizasyonlar yapılıyor. İşte "Organizasyon İşi Nasıl Yapılır?" sorusunun bütün ayrıntıları...


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Organizasyon İşi Nasıl Yapılır? Organizasyon İşi Kurmak İstiyorum?

Düğünlerde, kınalarda, nişan ve sünnet gibi birçok hizmette karşımıza organizasyon şirketleri çıkmaktadır. Peki aklımızda şu soru “organizasyon şirketleri işlerini nasıl yaparlar?” gibi sorular aklımızdan geçmektedir. Bu sorunuzu cevaplamadan önce “organizasyon işi için hangi becerilere sahip olmanız gerekmekte?” sorusunu cevaplamalıyız. Sırasıyla sahip olmamız gereken beceriler; Genel kültür sahibi olmalı, kriz yönetebilme becerisi gelişmiş olmalı, iyi bir diksiyon konuşma becerisine sahip olmalı, planlama ve programlama yeteneğine sahip olmalı, pazarlama ve halkla ilişkiler becerisine sahip olmalı, pratik düşünebilmeli ve sabırlı olunmalı, el becerisi de gelişmiş olmalıdır.

Dikkat çekmemiz gereken bir husus kriz yeteneğine sahip olmak oldukça önemlidir. Çünkü organizasyon demek kriz demektir. Karmaşa demektir. Bazen temin ettiğiniz ürünlerden kaynaklanan sorunlar, bazen de ücretten kaynaklanan sorunlar bulunmaktadır. Çıkan bu krizleri çok iyi yönetebilmeniz gerekmektedir. Krizi önlemek için odaklanmalı ve zamanı çok doğru bir şekilde kullanmalısınız. Organizasyon işinde her zaman a, b ve c planınız olmalıdır. Daima bir ikinci yolunuz olmalıdır. Kriz anını soğukkanlılıkla yönetebilmek tamamen bir avantajdır. Krizi nasıl çözeceğinize odaklanmalı ve bu sorunu çözmeyi hedefleyerek harekete geçmelisiniz. Diksiyon becerisi de fazlasıyla önemlidir. Müşteri ile kuracağınız iletişim ve aynı zamanda müşteri yakınıyla kuracağınız ilişkiler çok önemlidir. Hem organizasyonunuzun reklamı için hem de önerilmeniz için çok dikkatli olmalısınız. Müşteri odaklı çalışılması gerekir.

Organizasyon İşi Nasıl Olmalıdır?

İnsanların her türlü ihtiyaçlarını giderme kısmına özen göstermelisiniz.

Ticaret hayatının daha çok globalleşme ve hane içerisindeki gelirin yükselmesi ile birlikte, organizasyon işi için harcanan ücret ve ayrılan bütçe sürekli olarak artmaktadır. Çünkü insanlar özel günlerini en iyi şekilde yapma ihtiyacı bulunmakta. Örnek verirsek evlenme teklifleri de artık organizasyon şirketleri tarafından yapılmaktadır. Dilerseniz sizde organizasyon şirketi açarak hızla büyüyebilirsiniz. Fazla sermayeniz olmadan girebileceğiniz ve aktif olabileceğiniz bir iş çeşididir. Fakat unutmamanız gereken, bazı becerilere sahip olmanızdır. İyi bir müşteri ilişkisine de sahip olmalısınız.

 Tercih Edebileceğiniz Organizasyon Türleri

  • Söz ve nişan
  • İş yeri açılış
  • Doğum günleri
  • Evlilik teklifleri
  • Fuar ve sergiler
  • Konferans ve seminerler
  • Kına ve düğün
  • Çeşitli partiler ve toplantılar

Bu türlerden hangisine hizmet vermek istediğinizi seçerek işletmenizi kurmak için ilk adımları atabilirsiniz.

Organizatör

Nasıl organizatör olunur?” bunun için bir yerden mezun olmanıza gerek yoktur. Resmi olarak da bu konu hakkında prosedür olmadığı söylenmektedir. Organizatörlerde bazı özellikler aranmaktadır. Etkin planlama ve kriz yönetebilme yeteneğidir. Soruna odaklı ve zamanı yönetebilme becerisine sahip olmalıdır. Yüksek motivasyonlu ve enerjik olmalıdır. Her şeyden önce iyi bir girişimci olmalıdır. Ekip çalışmaların da uyumlu olmalıdır. Yeniliklere ve değişimlere her daim açık olmalıdır. Düzenli, detaycı ve titiz olması gerekir.

Organizatörün görevi, müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını belirleyerek, müşteri ile güçlü bir iletişim kurarak, organizasyon sahibi ile görüşme yapmalıdır. Müşterinin isteği doğrultusunda planlama ve düzenlemelerde bulunmalıdır. Organizasyon için bir ücret oluşturmalıdır. Organizasyon işinin reklamını ve broşür tarzı tanıtımlarını yapması beklenmektedir. Planlanan organizasyon için personelleri görevlendirmek ve yönetmek. Organizasyon da bulunmayan ürünleri teminini sağlamak ve güvenliğini gözetmek. Müşterinin istek ve talepleri doğrultusunda hareket edebilmek. Davetli listesini ayarlamak, davetlilere ulaşım sağlamak ve ayrıntılarla uğraşmalıdır. Anlayacağınız en küçük detaylara bile organizatörler uğraşır aynı zamanda çalışan personelleri de planlayarak yönetir. Müşterinin istediği doğrultusunda yapılacak etkinlik için en uygun mekanı belirlemek gibi. Aynı zamanda organizasyon da çıkabilecek problemleri düzenleme ve problem çıktığında ne yapabileceğini çıkarmalıdır.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar