Kışın Köyde Yapılabilecek İşler Nelerdir? Köyde Nasıl Para Kazanılır?



Kışın köy diğer yerlere oranla daha fazla soğuk oluyor. Bu yüzdende kışın köyde yapılabilecek işler çok fazla araştırılıyor. Peki, kışın köyde yapılabilecek işler nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim.


Arkadaşlar Lütfen Destek İçin Sitemizi Paylaşırmısınız...


Kışın Köyde Yapılabilecek İşler Nelerdir? Köyde Nasıl Para Kazanılır?

Köyler gerek kış ayları olsun gerekse yaz ayları olsun her mevsimde iş imkanı yüksek ve ücret miktarı dolgundur. Köyde yapılan işlerin büyük bir bölümü hayvancılık ve tarımdır.

Yaz aylarında yapılan tarım işleri daha fazladır. Kış aylarında ise genellikle hayvancılık işleri daha fazla olmaktadır. Bilirsiniz ki hayvancılıkta çok iyi para vardır. Peki ya “kış ayında köylerde yapabilecek işler nelerdir?” sorusunu cevaplayalım.

  • Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği

Hepimiz biliriz ki küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve bakımı oldukça zordur. Hele ki kış aylarında fazla zorlayıcı olabilmektedir. Fakat yapabileceğiniz kazançlar sayesinde bu zorlukları en aza indirebilirsiniz. Küçükbaş hayvancılıkta süt ve süt ürünleri elde edebilirsiniz. Önemli konu şudur ki, süt satabilir, tereyağı yapabilir, peynir yapabilir ve yoğurt yapabilirsiniz.Organik olması sebebiyle en çok satış yapabileceğiniz ve bol kazanç sağlayabileceğiniz bir iştir küçükbaş hayvancılık. Fakat dikkatli olmanız gereken bir konu hayvanların veteriner kontrollerini düzenli olarak sağlanmalı. Aynı zamanda aşı veyahut ilaçlanmaları yapılmalı özenle bakılmalı ve beslenmelidir. Ne kadar kaliteli beslenirlerse süt ve süt ürünlerini bir o kadar daha kaliteli yapıp satacağınız aklınızda bulunmalıdır. Koyun ve keçi gibi hayvanlar yetiştirilir.

  • Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği

Devlet kanatlı hayvan yetiştiriciliğine destek vermektedir. Çok yüksek gelirler sağlana bilecek olan bu işte sermaye de çok düşüktür. Tarım ve Orman Bakanlığı da destek vermektedir. “Kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde hangi hayvanlar yer alır?” sorusunu akıllar da yer edinmektedir. Bıldırcın yetiştiriciliği, şüphe yok ki çok sağlıklıdır bıldırcın yumurtaları. Hindi yetiştiriciliği, keklik yetiştiriciliği, yumurta tavukçuluk gibi kanatlı hayvanlar yetiştirilmektedir. Sağlık açısından veterinerler her daim kontrol sağlamalıdır. İyi bir yem ile beslenen kanatlı hayvanların, unutmamak lazım ki ürünleri de bir o kadar kaliteli olur.

  • Hayvanları Beslemek ve Bakımlarını Yapmak

Köyde yapılan işler küçükbaş hayvancılık ve büyükbaş hayvancılık başlı başına olmasa da, hayvanları dilerseniz güvenli bir yerde besleyebilirsiniz. Hayvanların bulundukları alanları havalandırıp temizlemelisiniz. Böylece daha sağlıklı hayvan yetiştiriciliği yapabilirsiniz. Düzenli veteriner kontrollerini ihmal etmemeniz sağlık açısından büyük önem taşımakta. Tüy ve ağız bakımlarını da yapmalısınız. Siz yetiştirdiğiniz hayvan dostunuza ne kadar iyi bakarsanız o kadar kaliteli verim alırsınız.

  • Köyde Kışa Hazırlık Yapmak

Köyler de mis gibi kokan yemekler aklımızda kalmaktadır. Her yöreye ve kültüre ait tarifler ve kışa hazırlıklar eylül ayının gelmesinden itibaren başlamakta. Domates salçaları, biber salçaları, dolmalık biberler, el açması yufkalar, erişteler ve makarnalar, baharatlar ve odunlar. Bir çok hazırlığa başlanmaktadır. El yapması, organik olan bu besinler oldukça faydalıdır. Tabii artık bu saydıklarımız günümüzde şehirlerde de yapılmaktadır. Fakat köyde her şey dalından doğadandır. Kışa hazırlıklar olduğu gibi yaz vakitlerine doğru da çimler biçilir tohumlar ekilir, mısırlar yapılır ve daha fazlası.

  • Köye Dönüş Projesi

Köy hayatını desteklemek amacıyla devlet, köye dönmek veya köyde iş kurmak isteyenlere özel imkan sağlamaktadır. Köye dönüş projesi kapsamında başvuru yapanlar 30. 000 TL devlet desteğinden faydalanma sağlayabilirler. Bu projenin amacı ise çiftçi ve üreticileri destekleyerek, organik üretimi arttırmaya fayda sağlamak olarak düşünebilirsiniz.

Köy evlerinde en çok yapılan işler ise, temizlik dışında soba yakılıyorsa soba temizliği, odun biriktirme gibi eve yarar sağlayan işlerde kışa hazırlık olarak yapılmakta. Hayvanların kaldıkları yerleri kışın kalmaya uygun hale getirmek ve tarım yapıyorsanız kışın tarım yaptığınız alanı korumak ve verimli hale getirmek gibi işler yapılabilmektedir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar