Kalbur Örnekli Lif Modeli? Kalpli Lif Modelleri Yapılışı?

Kalbur Örnekli Lif Modeli bugünlerde el işleriyle uğraşan kişiler tarafından oldukça araştırılıyor. Bu nedenle bizde sizler için nasıl yapabileceğinizi paylaştık.

Kalbur Örnekli Lif Modeli? Kalpli Lif Modelleri Yapılışı?

Örgü insanlığın tarihi kadar eski bir uğraştır. Örgü geçmişten bugüne kadınlar arasında yapılan faaliyettir. Örgü hem zevkli bir uğraş hem de ekonomik bir alandır. Her kesimden bayanın rahatlıkla yapabileceği etkinliklerdendir.

Örgü kadınları günlük yaşamın stresinden, sıkıntısından ve olaylarından uzak tutar. Psikolojik olarak insanları rahatlatan bir etkinliktir. Harcanan emek ve yoğun çaba ile bir ürünün çıkması kişide manevi bir doyum oluşturur. Hatta bayanlar zor olan bir örneği başarı ile tamamladılarsa kıvanç duygusu daha da artar.

Örgü geçmişten bugüne unutulmamış güncelliğini koruyarak gelişimine devam etmiş etkinliklerdendir. Örgü işleri ile ilgili yeni model ve örnekler her geçen gün artmaktadır. Daha önceki yıllarda kadınlar örgü ile ilgili örnekleri komşularından ve yakın çevrelerinden ya da dergilerden elde ediyorlardı. Günümüzde internetinde etkisi ile istediği örneğe internetten rahatlıkla ulaşabiliyor. Bu kadar örgüden bahsetmişken bir örgü tarifi vermek gerekir.

Örgü örmesini seven ve farklı örnek arayan bayanların rahatlıkla yapacağı kalbur örneği tarifi aşağıda yer almaktadır.

Kalbur örneği basit lif örnekleri arasında yer alır. Yapımı kolay ve pratik bir modeldir. Her bayanın zevkle öreceği örnekler arasındadır.

Lif Yapılışı

Kalbur örneğinde belli bir sıralama ve düzen vardır. Bu sıra ve düzen üzerinden kaydırmadan hatasız hareket edilmelidir.  Bazı örnekler örgünün arka tarafında şekillenirken, bazı örnekler örgünün ön yüzünde şekillenir. Kalbur örneği de örgünün ön tarafında şekillenen modellerdendir.

Kalbur örneği 3’erli guruplar halinde meydana gelir. Örnek oluşturulacağı zaman 3’erli guruplar oluşacak şekilde ilmek sayısı belirlenmelidir. Sağlı ve sollu kenar ilmekleri de hesaplanmalıdır. Örneğin; 39 ilmekten örülecek ise 2 ilmek fazladan atılmalıdır ki kenar ilmekler oluşturulsun. Yani toplamda 41 ilmekle başlanabilir.

İlmekler şiş üzerinde oluşturulur. İlk iki sıra ters örgü örülür. Örneğin oluşturulacağı üçüncü sıraya gelindiğinde kenar ilmek sağ şişe alınır.

3 ilmeğin en sonundaki ilmek, diğer iki ilmeğin üzerinden geçirilir. İlmeklerin üzerinden geçirilmesi işlemine ilmek düşürme denir. 2 ilmek bir taraftan sarılmış olur. Sarılan 2 ilmek düz örgü ile örülür. Daha sonra sağ şişe ip dolanır. İlmek arttırma ile düşürülen ilmek böylece tamamlanmış olur. Tüm sıra bu şekilde örülür.

Örgünün arka tarafı ise sıra boyunca ters örgü olarak örülür. Örnek bu düzende devam eder. Böylece kalbur örneği oluşur.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar