İmplant Tedavisi Riskleri? İmplant Kimlere Yapılır? İmplant Acıtır Mı?

İmplant Tedavisi nasıl yapılır kimlere uygulanması sakıncalıdır. İmplant Tedavisi uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

İmplant Tedavisi Riskleri? İmplant Kimlere Yapılır? İmplant Acıtır Mı?

Hangi Durumda İmplant Uygulaması Risklidir?

İmplant uygulaması, günümüzde diş tedavilerinde en çok tercih edilen yöntemdir. Kişiler, çeşitli sebeplere bağlı olarak dişlerini kaybedebilmektedirler. Aynı şekilde, diş çürümesi gibi durumlarda dişlerin çekilmesi ile implant tedavisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Aynı şekilde, implant tedavilerinin kullanım alanı çok geniştir. Uzun ömürlü ve yaşamı kaliteli bir hale getirecek olan implant tedavileri çoğu kişiye uygulanabilir. Ancak, bazı kişiler için implant tedavisi riskli olabilmektedir. İmplant tedavisi sakıncalı olan kişileri şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. 18 yaş üstü: Diş implantlarının uygulanabilmesi için kişilerin kemik büyümesi ve gelişmesi durumlarını tamamlamış olması gerekmektedir. Genel olarak, insanlarda kemik gelişimi 18 yaşında tamamlamaktadır. Bu sebeple, 18 yaş altı kişilere uygulanabilecek bir tedavi değildir.
  2. Kalp rahatsızlıkları: Diş implantları bazı kalp rahatsızlığına sahip olan kişiler için sakıncalı olabilmektedir. Bunun için doktor testleri ile teyit edilmelidir.
  3. Kan pıhtılaşma hastalıkları: Diş implant tedavisinin uygulanması için kan pıhtılaşma sorunu olmayan kişiler olmalıdır. Aksi taktirde, sakıncalı olabilir.
  4. Şeker hastalıkları: Bazı şeker hastalıklarına sahip olan kişilere implant tedavisi sakıncalı olabilmektedir. Ancak, şeker hastalığının kontrol altına alınabileceği durumlarda risk olmayabilmektedir.
  5. Çenedeki kemik yapısı: Bazı hastaların çene kemik yapısı implant tedavisi için uygun değildir. Bu sebeple, doktor kontrolü ve testleri ile kesin bir tanı konulmalıdır.
  6. Psikolojik durumlar: Diş implantı tedavisinde hastaların psikolojik durumları da önemlidir. Bazı hastalar aşırı endişe yaşayabilir.

İmplantları İnsan Vücudu Reddeder mi?

İmplantlar, yapay birer diş köklerine sahiptir. Aynı zamanda, insan vücuduna yerleştirilir ve ömür boyu kullanılır. Bu sebeple, Hastaların en sık endişelendiği konulardan birisi de bu yapay diş kökünü vücudun kabul edip etmeyeceği hususudur.

Ancak, endişe edilmesi yersizdir. Saf titanyum alaşımları ile oluşturulmuş olan implantlar insan çene kemiğine ve çevresine en uyumlu olan implanttır. İmplant tedavisi de en başarılı tedaviler arasındadır. Doktorlar, implant tedavisi öncesinde genel bir muayene ve testler yaparak hastanın vücudunun implanta uygun olup olmadığı teyit edildikten sonra gönül rahatlığı ile kullanılabilen bir tedavidir.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar