Lohusa Sendromu Yaşayanlar? Lohusa Sendromu Belirtileri?

Lohusa sendromu nasıl Geçer? lohusa sendromu ne kadar sürer? Lohusa depresyonu nasıl geçer?

Lohusa Sendromu Yaşayanlar? Lohusa Sendromu Belirtileri?

LOHUSALIK SENDROMU NEDİR?

Annelikle birlikte duygular, düşünceler,gelecek planları ve hayat değişiyor.Hayattaki yeni bir görev meydana çıktığı için yaşanan değişimler ve sorumluluklar strese neden olabiliyor.Doğum yapıp yapmamak fark etmeden her kadında görülen bir durumdur.Lohusa sendromu diğer adıyla annelik hüznü doğumdan iki üç gün sonra başlar ve sıklıkla iki hafta süren bir sendromdur.Sürecin bir parçası olduğu için bu sendromu ağır geçirenler anneler psikolojik deste almalıdır.

Lohusa sendromu doğum nedeniyle hormonal değişikliklerin tetiklediği uykusuzluk,yorgunluk ve stres nedeniyle artan bir olay olarak kabul edilir.

LOHUSA SENDROMUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Lohusa sendromu diğer ismiyle annelik hüznünün belirtileri arasında en çok duygusallık,halsizlik ve uykusuzluk gelmektedir.Hüzün, durumdan memnun olmama ,sık sık ağlama istediği,yorgunluk,duygularda ani değişim ve kaygı diğer belirtileri arasındadır.İlkönce  bu değişimleri kendi içinde insanlara yansıtmadan aşmaya çalışır biraz zaman geçince    insanlar tarafında bu sendrom hissedilir.

LOHUSA SENDROMU İLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Lohusa sendromu yaşayan anneler, aileleri ve sağlık çalışanları tarafından desteklenmeli bu süreçle nasıl baş edecekleri konusunda bilgi alınmalıdır.Annenin bebek bakımı bebeğin ihtiyaçları konusunda eksikliği  varsa bu eksikliği gidermeye yardımcı olmak gerekmektedir.Anneye ve çevresindeki insanlara lohusa sendromu sürecini açıklamak bu sürecin normal bir durum olduğunu ve zamanla geçebileceğini söylemek gerekir.

Lohusa sendromu etkilerinin 14 günden fazla sürmesi durumunda destek alınması gerektiğini unutmamak gerek.Anne hüznünü yenmek için  psikolojik danışmaya eşleriyle birlikte katılmaya özen göstermek gerekir.

LOHUSA SENDROMU NE ZAMAN GEÇEBİLİR?

Bu sendrom doğumdan hemen sonra  başlar ilk  1 ay içerisinde belirtilerin azalması gerekiyor.Düzenli takip  ile bu sendrom azalabilir ve tamamen geçebilir.Çok yoğun seyreden kişilerde aylarca bu sendrom devam edebiliyor.

Bu yüzden doğumdan sonra annenin içine kapanmaması kendini yalnız hissetmemesini sağlamak gerekiyor.Giderek sessizleşen ağlama atakları geçiren kendini yetersiz hisseden anneler psikolojik psikiyatri  ve  destek görmesi gerekebilir.

LOHUSA SENDROMUNDA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER

  • Annelik hüznü ya da lohusa sendromu yaşayan annelerin hassas olduğunu düşünerek iletişime dikkat etmek gereklidir.
  • Bebeğin ihtiyaçlarını birlikte yapmaya özen göstermelisinizdir.
  • Annenin sorumluluğunu en aza indirmek için ona destek olunmalıdır.
  • Annenin kendine zaman ayırmasını sağlamakta onun için destek olmaktadır.
  • Anneyi dinlemek onun sorunlarını çözmek.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar