Tarihteki Önemli Kadınlar? Tarihe Yön Veren Kadınlar?

Türk ve dünya tarihindeki önemli kadınlar Dünya tarihindeki en önemli kadınlar Dünyada önemli kadınlar

Tarihteki Önemli Kadınlar? Tarihe Yön Veren Kadınlar?

Dünya Tarihini Değiştiren Kadınlar


Dünya tarihinde kadınlar hep baskı altında kalmış ve neredeyse hiçbir hakları olmamıştır. Ancak bazı kadınlar var ki birçok erkeğe oranla dünya tarihinde son derece fazla değişiklik yapmış ve dünya tarihine adını yazdırmıştır.

Poitiers’li Diane



1499 yılında aristokrat bir Fransız ailede doğan ünlü güzel Diane, dönemine göre son derece elit bir eğitim aldı. 15 yaşında kendisinden tam 40 yaş büyük bir kraliyet subayı olan Louis de Brézé ile evlendi. Kocasının mesleği ve konumu dolayısıyla Diane'i, I. François'nın ailesine yaklaşır ve burada Kraliçe Claude’nin yanında hizmetçi olarak çalışmaya başlar. Ayrıca Diane, II. Henri'nin doğumuna katıldı ve daha sonra gelecekteki krallık saray davranışlarını öğretme görevi verildi.

1538 yılında, Henri ve Diane arasındaki yakın ilişki tutkulu bir aşk ilişkisine dönüştü. Sevgilisi Henri 1547 yılında tahta çıktıktan sonra, Diane Henri'ye siyasi konularda tavsiyelerde bulundu ve birçok resmi mektubunu kaleme alarak "HenriDiane" ismiyle imzaladı. Bu durum sikkelerde ve ilham verici sanat eserlerinde de göründü. 1559 yılında bir mızrak dövüşü kazası yaşandı ve Henri bu kazadan sonra öldü. Henri'nin ölümü, Diane'in fiili hükümdarlığına ani bir son verdi. Catherine şatosuna el koydu.


Meryem Ana

 

MÖ. 18 yılında doğan Meryem Ana, dünyada en çok tanınan kadındır. Kutsal kitaplarda adı geçen Meryem Ana’nın en bilinen olayı tarihin en tanınmış kişisi Hz İsa ya da İsa Mesih’i hiçbir erkekle birliktelik yaşamadan doğurması ve ebedi bakireliğidir. MS. 30 ya da 33 yılında hayata gözlerini yummuştur.

Lola Montez

 

Eliza Rosanna Gilbert, 1818 ya da 1821 yılında İrlanda’da doğdu. Güzel bir genç kız iken Hindistan’a kaçtı ve birkaç yıl içinde boşandı. 1843 yılı civarında Londra sahnesinde Lola Montez adıyla ilk kez sahneye çıktı ve kendisini "İspanyol dansçı" olarak nitelendirdi. Avrupa’nın çeşitli yerlerinde gösteriler yaptı, ardından Münih’te I. Bavyera Ludwig’in metresi oldu. Yaşlanan Alman kralı, Lola Montez’i kontes yaptı ve onun için saray yaptırdı. Hatta ona maaş bile bağladı.

Ludwig tahttan çekilirken onu eleştirenleri yok etti. Büyük ölçüde etkisinin neden olduğu devrimci hareketler, Ludwig'i 1848'de tahttan çekilmeye zorladı. Lola bu olaylardan sonra Bavyera'dan kaçtı ve yeni bir hayata başladı. New York'a yerleşmeden önce Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'da zaman geçirdi. Buralarda bazı gayrimeşru evlilikler ve cinayet skandallarında adı geçti. 1860 yılında New York’ta 40. Yaş gününe çok kısa bir süre kala hayatını kaybetti.

Barbara Palmer

 

Barbara Palmer, 1640 yılında mütevazı bir ailenin çocuğu olarak İngiltere’de dünyaya geldi. Barbara Palmer henüz üç yaşındayken babası Birinci İngiliz İç Savaşı’nda hayatını kaybetti. Daha sonra Barbara Palmer ve ailesi maddi açıdan sıkıntılı günler geçirirken Barbara Palmer’in annesi 2. Kont olan 

babasının kuzeni Charles Villers ile evlendi. Zengin bir koca arayan Barbara Palmer 1659 yılında Roger Palmer ile evlendi. Ardından Brüksel’e giden Barbara Palmer, bir sene sonra kralın metresi oldu. Kral onu ana yatağını aldı ve özel bir odası oldu. Kral Charles ile birlikte birçok çocuk yaptılar ve bu da onun konumunu arttırdı hatta “ Taçsız Kraliçe “ lakabını aldı. Kral Charles’in karısı Kraliçe ile sürekli tartışırlardı. Kral üzerinde birçok görünmeyen yetkisi vardı ve kraldan sürekli rüşvet alırdı. Ayrıca Clarendo’nun düşmesi için siyasete bile katıldı. Daha sonra Kral Charles yeni metresler alarak Barbara Palmer’ı odasından etti. Ardından kocası Roger Palmer öldükten sonra ikinci evliliğini yaptı ve 9 Ekim 1709 yılında 68 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar