Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir nasıl egitim almak gerekir hangi liseye gitmek gerekir nasıl bilgisayar mühendisi olunur?

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir

Sadece Bilgisayar Mühendisliği için değil her mühendislik dalı için lisede Sayısal Bölümden mezun olmanız gerekiyor.

Şimdiki müfredata göre, gördüğünüz 14 değişik dersten en çok matematik, fizik, kimya ve biyolojide iyi olmanız gerekiyor.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir

En fazla kafa karıştıran konu Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra bilgisayar mühendisi olunup olunmayacağıdır büyük ihtimalle. Artı yön olarak Meslek Liselerinde temel bilgiler veriliyor ve pratik kazanılıyor ancak üniversite sınavında belirleyici olan matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerine ağırlık verilemiyor. Bu durumda pratik bilgi sahibi olmanın avantajı tamamen kayboluyor. Anadolu Lisesinden mezun olan bir genç hiç bilgisayar donanım bilgisi olmasa bile katsayısı yüksek dersleri aldığı için sınavda meslek lisesi mezunlarını geride bırakıyor.

Bu sebeple Fen ve Anadolu Lisesinden mezun olmak bilgisayar mühendisliği bölümüne girebilmenizde size avantaj sağlayacaktır.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Ne Gerekir

Matematikte başarılı olmanın yanı sıra teknolojilere karşı merakınız varsa kendi kendinize bile bilgisayar hakkında çoğu şeyi keşfedebilirsiniz. Bilgisayar doğası gereği sürekli gelişmesi beklenen ve gelişmesi gereken bir alandır. Dolayısıyla bilgisayar mühendisi de sürekli kendisini geliştirmelidir. Öğrendikleri ile kalacak, kendini güncellemeyecek, bilgisayar dünyasındaki gelişmeleri takip etmeyecek birinin bilgisayar mühendisi olması uzun vadede pek de fayda sağlamayacaktır.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Kaç Puan Gerekir

Bilgisayar Mühendisliği puanları tamamen ve yüzde yüz hangi üniversitede okumak istediğinize bağlıdır. Aşağıdaki birkaç örneğe göz atabilirsiniz.

  1. Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği taban puan 525,6.
  2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği taban puanı 505,3.
  3. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği taban puanı 449,2
  4. Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği taban puanı 342,2.
  5. Kayseri Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği taban puanı 301,1.
  6. Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği taban puanı 291,5.
  7. Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği taban puanı 247,9.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı

Lisede mutlaka sayısal bölümü okumuş olmanız gerekiyor üniversitede bilgisayar mühendisliği okumak için. Sadece bilgisayar mühendisliği için değil diğer tüm mühendislikler için de lisede sayısal bölümü seçmeniz gerekiyor.

Bilgisayar Mühendisi Olmak

İş alanı olarak kendi yeteneğine göre fırsatlar yaratan bir meslek dalıdır bilgisayar mühendisliği. En belirgin yan etkisi eş, dost, tanıdığın bilgisayarlarına format attırmaya çalışmalarıdır.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Gerekir

Bill Gates üniversiteyi bitirmedi ama üniversiteyi bitiren arkadaşlarına şirketinde iş verdi. Tabi bu örnek yanlış anlaşılmasın tabi ki üniversiteyi bitirin. Ama Bill Gates gibi daha fazlasını isteyen ve hayallerini gerçekleştirmek için risk almayı göze alan bir yapınız varsa bilgisayar mühendisi olmak sizi yüksek yerlere taşıyacaktır.

İcat edemeseniz de icat edileni geliştirmeye merakınız varsa bilgisayar mühendisi olmak için gereken en önemli özelliklerden birine sahipsiniz demektir. Çünkü bilgisayar dünyası çoğunlukla gelişmek üzerine kuruludur.

Bilgisayar Mühendis Olmak İçin Gerekenler

Memur olmak isteyen bir bilgisayar mühendisiyseniz KPPS’ ye girmeniz gerekiyor. Atama puanları 85-90 arası. Bilgisayar Mühendisleri için asgari ücret, Bilgisayar Mühendisleri Odası tarafından 7.850 TL olarak açıklandı 2022 yılı için. Özel sektörde çalışmak isterseniz epey fazla teknik uzmanlık sınavları ve yabancı dil sınavlarına girmeniz, üstüne mulakatlarda ve yetenek sınavlarında da kendinizi göstermeniz gerekiyor.

Bilgisayar Mühendisi Olmak Zor mu

Ekonomik olarak ele alırsak, atanmayı bekleyen bir bilgisayar mühendisiyseniz tabi işler sizin için hiç kolay olmayacaktır. Maddi şartları bir kenara bırakırsak, bilgisayar mühendisi olmak yabancı bir dil bilmek gibidir. Bilgisayarın kendine ait algoritmalardan oluşan bir dili vardır.

Bu dili kullanarak bilgisayara komut vermek, yazılımlar oluşturmak, uygulamalar üretmek ve arızalarda bu dili kullanarak sorunu gidermek tabi ki ciddi bir altyapı ve bilgi birikimi gerektirir. Basit bir meslek seçmek istiyor, halihazırdaki bilgileriniz üstüne yenisini koymak istemiyorsanız bilgisayar mühendisi olmamanız sizin faydanıza olacaktır.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Ne Yapmalıyım

Öncelikle Anadolu ya da Fen liselerini tercih etmeli, lise 10. sınıftayken de sayısal bölümü seçmelisiniz bilgisayar mühendisi olmak için. Tüm dersler arasında matematik, fizik, kimya ve biyolojiye ağırlık vermelisiniz.


Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar