Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır? Çene Yapısı Bozukluğu?

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır? tedavisi nasıl gerçekleşir kim yapar ne kadar tedavi sürer.

Ortodonti Tedavisi Nasıl Yapılır? Çene Yapısı Bozukluğu? 

Ortodontik Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Ortodontik tedavileri, günümüzde pek çok rahatsızlığın tedavisinde tercih edilmektedir. En sık tercih edilen alanlar ise çapraşık dişlerin düzeltilmesi, çapraşık diş gelişiminin önlenmesi, çene kemiği rahatsızlıklarıdır. Ortodontik tedavilerinde, uygun yerde bulunmayan çapraşık diş ve çene kemiklerinin düzeltilmesi sağlanırken hem kaliteli bir yaşam elde ederken estetik açıdan da güzellik sağlanmaktadır.

Ortodontik tedaviler pek çok farklı rahatsızlıkta tercih edilen uygulamalar olduğu için tedavi seçenekleri de çeşitlidir. Eskişehir ortodonti olarak, ortodontik tedavi yöntemlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Metal Braket Kullanımı: Metal braketler, ortodonti tedavi branşında en eski tercih edilen braket malzemelerinden bir tanesidir. Her türlü rahatsızlığın tedavisinde kullanılan metal braketler ekonomik fiyatlara sahiptir. Ek olarak, günümüzde metal bir görünüm estetik olmaması sebebi ile farklı braketler de kullanılabilmektedir.
  2. Porselen Braket Kullanımı: Şeffaf diş teli olarak da bilinen bu tedavi yönteminde metal braketten ayrılan tek unsur porselen malzemesi ile yapılmasıdır.
  3. Lingual Braket Kullanımı: Lingual braket kullanımları, estetik bir tedavi seçeneğidir. Metal diş telinin rahatsız görünüşünü ortadan kaldırmaktadır. Ancak, diğer braketlerden daha pahalı olabilmektedir.
  4. Şeffaf Diş Plağı: Şeffaf diş plakları, en çok tercih edilen ortodontik tedavi seçenekleri arasındadır. Eskişehir ortodonti olarak, bu tedavi seçeneği daha çok küçük diş bozukluklarında kullanılmaktadır. 3D ölçümlerle beraber hastaya özel bir şekilde üretilmektedir.

Ortodontik Bozukluk Çeşitleri Nelerdir?

Ortodontik tedavi seçeneklerini gerektiren birçok durum bulunmaktadır.

Ortodontik bozukluk çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Underbite: Kişilerin alt dişlerin üst dişler ile oluşturduğu uyumsuzluk durumudur. Alt dişler, üst dişlere göre daha önde durmaktadır. Hem estetik problem hem de konuşma sorunları meydana gelebilir.
  • Overbite: Kişilerin üst dişlerinin alt dişlerinin önünde yer almasıdır. Underbite probleminde olduğu gibi estetik kaygı ve konuşma sorunları oluşabilmektedir.
  • Crossbite: Kişilerin dişlerini kapattığı zaman ters bir görünüm oluşmaktadır.
  • Çapraşıklık: En sık kullanılan ortodonti problemleridir. Dişlerin duruş bozukluğu bulunur.
  • Openbite: Ön dişler ile arka dişlerin birbirine temas etmediği durumlardır. Estetik kaygı, çiğneme veya konuşma problemi oluşabilir.

Blog Forum

5445 Blog Yazdı...

Yorumlar